Innovation Labs 2.0. Cele mai tari proiecte de tehnologie facute de tinerii din Romania

innovation

Peste 150 de tineri s-au strans sambata dimineata la Politehnica din Bucuresti la un maraton al ideilor creative de afaceri.

Innovation Labs 2.0, un eveniment dedicat tinerilor cu idei de afaceri in tehnologie, are loc sambata la Biblioteca Centrala din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Timp de peste 24 de ore, tinerii vor veni cu idei creative si se vor bucura de sprijin din partea mentorilor, persoane aflate in conducerea mai multor companii din domeniul IT&C care activeaza in Romania. Afla mai multe despre eveniment.

 LIVE TEXT

22:05 GetIT Done (Andrei, Sergiu, Radu)

"Facem o aplicatie pentru instrumentisti, care sa creeze un sistem de karaoke pentru instrumentele muzicale. Va fi intai pe tablete, dar putem lansa si o versiune desktop pentru Windows 8", spun baietii.

Citește și
bratara
Ce se intampla cand iti pui aceasta bratara pe mana. E posibil sa fie cea mai avansata din lume
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Andrei si Sergiu canta la chitara si vor folosi experienta in acest domeniu pentru aplicatia lor.

21:45 Thot (Raluca Constanda, Adina Stavar, Adrian Bosilca, Antonio Gavrila)

"Aplicatia se numeste Send A Pack si este pentru trimitere de pachete intre doua orase diferite. Aplicatia gaseste utilizatori care circula pe traseul pe care vrei sa trimiti pachetul si iti face legatura cu persoana legatura", spune Adrian. "Este o aplicatie Android, dar avem si pagina web", spune Raluca.

21:30 Candy Crushers (Anca, Gabriela, Adriana, Dragos)

"Facem o aplicatie care ne aduce aminte la ce ora trebuie sa luam medicamentele", spune Ana. "Exista mai multe alerge, exista o bratara legata de aplicatie care vibreaza sau scoate sunete atunci cand trebuie sa iei medicamente. In principiu li se adreseaza celor care au tratamente complexe, cu multe pastile, cum ar fi diabetici sau cardiaci", Adriana.
 

21:00 TrafficVoice (Stefan Rotaru, Bogdan Gabriel Ciobanu, Alexandru Gavril)

"Proiectul face streaming audio. Simuleaza statiile radio foloste de soferii de TIR, astfel ca poti sa asculti toti traficul acolo unde te afli tu prin telefonul mobil. Este o aplicatie care ofera informatii in timp real de la soferii din jurul tau", spune Stefan Rotaru

20:30 Coffee Coders (Silvia Cristina Stegaru, Dumitrita Ispas, Marius Avram, Dan Adrian Popescu)

"Noi am descoperit ca a inchiria sau a cumpara un apartament apare aceeasi problema. Sunt site-uri care iti ofera pana la 35 de mii de anunturi pentru apartamente de 2 camere din Bucuresti. Si pe urma mai iei un site, si mai iei un site. Site-urile astea pot sa omita anumite strazi, pentru ca agentii nu trec numele cartierului, sau iti dau foarte multe zone care sunt mari. Poate nu vrei toata zona Gorjului, tot Militariul. Ceea ce propunem noi este cautarea direct pe harta. Este o cautare in mod grafic, fie prin selectie de strazi, fie prin forme geometrice desenate pe harta. Poti sa ai mai multe selectii pe care sa le salvezi si site-ul iti va da alerte pe telefonul mobil, in timp real", spune Silvia.

20:00 Nutri App (Anda Nenu, Roxana Blaj, Ana Nedelcu, Serban Mardaloescu)

"Aplicatia noastra este pentru Android si ofera recomandari", spune Anda. "Se comporta ca un nutritionist digital", spune Ana. "Pe baza a ceea ce a mancat inainte utilizatorul, aplicatia ii face recomandari astfel incat sa aiba o dieta echilibrata", spune Roxana. "Nu e neaparat o dieta in sensul de slabire, ci e un ajutor pentru a mancat sanatos si echilibrat", spune Serban.

19:30 CookBuddy (Adriana Bogza, Alexandru Dinca, Daniel Ciocirlan, Andrei Parvu)

"Facem o aplicatie care sa te ajute sa gatesti, cu care interactionezi strict vocal. Ea iti dicteaza anumiti pasi pe care tu ii urmezi, si in momentul in care ai incheiat un pas ii zici sa repete sau sa mearga mai departe pana cand ajungi sa obtii preparatul", spune Adriana.

"Ideea e ca atunci cand esti in bucatarie, iti murdaresti mainile si nu mai pui pana pe dispozitiv. Asa, vorbesti direct cu el", spune Daniel.

19:00 Todi Pruteanu, Business Strategy Manager la Microsoft Romania, in juriu

"Programul nostru care are grija de tineri este YouthSpark. Creare de skilluri, creare de joburi, acolo ne uitam. Nu exista un mod mai direct de a masura impactul economic, decat prin startup-uri. E o reteta puternica de a sustine inovatia in industria de software locala si de a ajuta la orientarea mult mai atenta a industriei software catre inovatie."

18:30 EHONK (Madalina Toia, Alexandru Sirbu, Albert Zaharovits)

"Facem o aplicatie pentru soferii care nu parcheaza unde trebuie, implicit blocheaza locurile altor persoane, si in cazul in care nu au pix si hartie si nu vor sa iti puna numarul de telefon pe geam, pot sa foloseasca aplicatia asta. Practic, isi trimit datele la serverul nostru iar cand cel caruia i-a fost ocupat locul vine acolo, folosind aplicatia, introduce numarul masinii, poate sa il contacteze ori la telefon, ori prin Internet pe cel care a blocat locul", spune Madalina

18:00 Custom Care (Razvan Popescu)

"Este un produs business to business care are ca scop de a oferi un sistem de customer care pentru companiile mici si mijlocii. Eu le permit firmelor mici posibilitatea de a le oferi clientilor lor un panou de administrare a contului online, cu servicii, facturi si tot ce presupune", spune Razvan

17:30 Andrei Pitis, mentor:

"Ma vad cumparand produsul care masoara alcoolemia din aerul expirat. Si bratara care iti aduce aminte sa-ti iei medicamentele, dar o sa am o sugestie pentru ei: sa iti aduca aminte bratara ca trebuie sa iei medicamentul de acasa. Sunt mai multe insa pentru mine echipa conteaza foarte mult. Echipa sa aiba si oameni tehnici, dar si un om de business este foarte importanta. Pentru echipele cu oameni doar de business e foarte dificil sa atraga oameni tehnici, si invers. Cei care vor fi votati, nu vor fi votati doar pentru idee, ci si pentru ca sunt carismatici, ci si pentru ca te drag de mana si iti zic: da-mi si mie un vot. Trebuie sa stie si sa isi atraga utilizatori."

17:00 CAGEware (Gabriel Gutu, Adrian Vlad, Stefan Ene, Emanuel Morosan, Cristi Lac)

"Este o aplicatie cross-platform de licitatii pentru produse agricole, SETA (Sistem de eficientizare a tranzactiilor in agricultura), care isi propune sa ajute fermierii sa isi vanda productia agricola la un pret bun. Ei aleg la ce intermediari sa-si vanda productia", spune Gabriel.

16:32: Cristian Patachia - Development & innovation manager la Orange:
"In programul Innovation Labs 2.0 sunt doua oras, Bucuresti si Cluj Napoca. Weekendul aceasta este prima etapa din programul din Bucuresti, in urma caruia vor rezulta 16 echipe de cel mult 4 oameni, urmand ca acelasi lucru sa se intample la Cluj-Napoca, unde vor rezulta 10 echipe de cel mult 4 oameni. Asadar, in total vor fi 26 de echipe. La Bucuresti s-au inscris 170 de tineri care isi doreau sa intre in zona de antreprenoriat. Au fost selectate 55 de idei si undeva la 150 de aplicanti doar in Bucuresti. In urma pitch-urilor de azi-dimineata, juriul a ales 30 de idei si implicit 30 de echipe.
Noi am propus 3 domenii: Internet of things, Big Data, Digital Life. De altfel, sustinem orice idee in aceste trei domenii, pe care le consideram de viitor. In afara de astea, Orange a venit si cu o platforma de Wi-Fi bazata pe solutia CISCO cu expunerea unor API-uri de location based services ce puteau fi folosite de catre interesati pentru dezvoltarea unei idei pe oricare dintre cele trei domenii. Dintre ideile selectate, o parte folosesc aceste API-uri si ne dorim ca la finalul weekdului sa alergem cel putin o echipa care sa foloseasca API-urile. Acum, urmeaza sesiuni de mentorat si prezentari ale antreprenorilor si oamenilor cu greutate din industrie, iar in mai sa se desfasoare demo day, cand cele 26 de echipe trebuie sa isi prezinte un produs cat mai aproape de lansarea oficiala. Ne dorim sa discutam la vremea aceea de cel putin o finantare"
Programul e dezvoltat de Tech Launch in colaborare cu Orange si Microsoft. A ajuns la editia a doua.

 

16:22: Toti participantii la Innovation Labs lucreaza deja la proiectele lor. Ii asteapta o noapte lunga si grea. Intre timp, noi ne mutam de la o masa la alta si va spunem cu ce idei au venit. Echipa Infinite Loop (Octavian Voloaca, Florin Pascu, Vlad Maraloiu, Edmond Manoloiu)
"Noi vrem sa cream un site care interacioneaza cu toate site-urile de anunturi si in felul asta practic ajutam utilzatorii sa gaseasca produsul cautat. Daca utilizatorul nu gaseste ce cauta, noi salvam cererea lui si atunci cand apare obiectul pe vreunul dintre site-urile de anunturi, il notificam", spune Florin

15:22: Echipa Nivalis (Valerian Banu, Alexandru Vaduva, Mihai Bucicoiu). "Imaginati-va ca mergeti intr-un supermarket. Pe lista de cumparaturi este ulei. Cand esti langa raftul cu ulei, primesti pe telefon o notificare legata de promotiile existente la ulei. Clientul trebuie sa aiba instalata o aplicatie a supermarketului, cu ajutorul careia este localizat in zona de cumparaturi. Pe baza traseului pe care il face in magazin, supermarketul stie ca este interesat de ulei, conserve de peste si televizoare si stie ce promotii sa iti ofere", spune Valerian. 

14:54: Baietii din echipa Wabbit (Laurentiu, Antonio, Bogdan) n-au ajuns in etapa finala, dar promit sa isi definitiveze aplicatia, care te ajuta sa comunici prin chat cu oamenii aflati in imediata ta apropiere, de exemplu cu colegii de la facultate in timpul cursului, pe ascuns, sau cu ceilalti participanti la o conferinta. "Ideea mi-a venit in timp ce eram la metrou si am vazut o fata draguta in fata mea. Eu i-am zambit, ea mi-a zambit, dar interactiunea n-a mai continuat. Asa a luat nastere Wabbit, o aplicatie care te ajuta sa intalnesti prieteni noi in jurul tau", spune Laurentiu. Baietii au si o sigla pentru aplicatie:

iepure

14:38: Juriul a ales finalistii. "Nu mi-au ales proiectul, dar tot il fac", a spus unul dintre participatii de astazi de la Innovation Labs 2.0.

14:19: Echipa Shroom (Monica, Oana, Radu, Stefan). "Vrem sa ducem advertisingul de la nivelul la care e acum, la un nivel mult mai creativ si mai interactiv. Vrem sa le oferim oamenilor posibilitatea de a interactiona cu un joc care va fi proiectat pe un perete interactiv. Folosim Kinect pentru a interpreta miscarile corporale ale oamenilor, astfel putem de exemplu sa facem un joc 2D in care cineva vrea sa prinda anumiti monstruleti pe un astfel de perete interactiv", spune Radu. "Jocul va fi personalizat pentru firma careia i-am face reclama", adauga Oana.

copiiicopiii

14:11: Echipa Voteknot (Andrei Tudor Coman, Bogdan Popa, Alexandru Serban). "Voteknot e o platforma de socializare dedicata rankingului social. Utilizatorul isi face cont si poate sa voteze pe citeva pe site-ul nostru. Votul e valabil doar 7 zile, dupa acele 7 zile ii revine utilizatorului care poate sa voteze pe altcineva. Fiecare utilizator are cate un vor pe categorie intr-un anumit interval de timp", spune Bogdan. "Noi practic vrem sa reinventam like-ul", spune Andrei.

baietii

13:58: Juriul a cerut 15 minute suplimentare pentru a delibera :). Proiectele tinerilor sunt lipite pe stalpii din Bibliotea Centrala de la Politehnica

innovation

 
13:18: Todi Pruteanu, Business Strategy Manager la Microsoft Romania, in juriu: "Vad un progres fata de anul trecut. Abia astept sa vad care sunt finalistii. Hackathoane mai sunt pe lumea asta. Unicitatea e sa te folosesti de mentori ca sa iti dea feedback pe aspecte economice, pe aspecte tehnice"

13:06: Andrei Pitis, membru al juriului, presedinte ANIS si profesor asociat la Politehnica. "Noi avem aici participanti de la anul I, pana la master, dar programul in sine contine 10 cursuri si 10 sesiuni de mentoship, adica workshop-uri. Cele 10 cursuri sunt in cadrul unui curs care exista deja in facultate, la master. Workshop-urile sunt tinute de profesionisti Top Level. La sfarsit avem un demo day, cu investitori si parteneri in audienta"

12:55: Cele 54 de echipe si-au prezentat ideile. La ora 12:00 vor fi anuntati primii 30 de finalisti. "Ideile se inscriu in tendintele actuale, de aplicatii mobile, de gadgeturi care pot fi purtate", spune Andrei Pitis, unul dintre jurati.

11:42: Tinerii incep sa isi prezinte ideile de afaceri prin care vor sa schimbe lumea. Acum cateva zile, organizatorii Innovation Labs 2.0 le-au recomandat sa se uite peste sfaturile date de Richard Branson.

10:42: Asta e atmosfera la Innovation Labs 2.0:

laborator

10:14: Intram putin in culisele evenimentului de anul trecut si cunoastem echipele participante. Anul acesta, competitia din Politehnica va fi si mai dura:

Behind the scenes from TechSoup Romania on Vimeo.

 

09:42: Iata ce s-a intamplat anul trecut, la Innovation Labs 2.0:

Innovation Labs Hackathon 2013 from TechSoup Romania on Vimeo.

 

9:28: Acesta e programul hackathonului. Dupa cum vedeti, se va termina tocmai maine dupa pranz. Pana atunci, participantii vor munci continuu si vor incerca sa profite de fiecare minut pentru a arata ca sunt mai buni decat concurenta:

program hackaton

9:05: Tinerii incep sa se adune la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica. Te-ai astepta ca la ora asta sa-i vezi doborati de somn si cu cafeaua in mana, dar nu e cazul. Cei care au venit deja par pusi pe treaba si energici. Vom afla pe parcursul zilei ce idei de afaceri acum si cum vor sa schimbe lumea.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Innovation Labs 2.0. Peste 150 de tineri isi vor prezenta ideile de afaceri la hackathon-ul de la Universitatea Politehnica
Innovation Labs 2.0. Peste 150 de tineri isi vor prezenta ideile de afaceri la hackathon-ul de la Universitatea Politehnica

Peste 150 de tineri sunt asteptati sa participe pe 1 martie la hackathon-ul Innovation Labs 2.0, care va avea loc pe 1 martie la Biblioteca Centrala din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.

Ce se intampla cand iti pui aceasta bratara pe mana. E posibil sa fie cea mai avansata din lume
Ce se intampla cand iti pui aceasta bratara pe mana. E posibil sa fie cea mai avansata din lume

Accesoriile pentru pasionatii de tehnologie sunt din ce in ce mai interesante. George Buhnici ne arata cele mai interesante gadget-uri pe care le-a gasit la Barcelona.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Până și televiziunile din Rusia se arată îngrijorate de alegerile lui Trump. Un antivaccinist ar putea conduce Sănătatea
Până și televiziunile din Rusia se arată îngrijorate de alegerile lui Trump. Un antivaccinist ar putea conduce Sănătatea

Donald Trump continuă să facă numiri controversate în administrația pe care o va conduce în al doilea mandat la Casa Albă. Joi a venit rândul celui care va gestiona Ministerul Sănătății.

Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi
Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi

Armata rusă a lansat joi seara un atac cu drone dinspre Marea Neagră către regiunile sudice ale Ucrainei, lovind cu precădere Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro.