iLikeIT. Tot mai mulți români sunt învățați de mici să lucreze cu cele mai noi tehnologii în robotică
Ne plac roboții. Iar în prezent, sunt simpatici foc...Mai ales dacă sunt făcuți de elevi de gimnaziu sau liceu, studenți ori pasionați din domeniu.
Puțini știu, dar la București, weekend-ul trecut s-a ținut cea mai mare competiție de robotică din Europa.
500 de inșurubați-infiletați-uleiați s-au jucat de Harap-Alb și zmeul pe diverse categorii. E o lume mare, cea a roboticii, însă, se intră ușor. Oricine își poate construi propriul model. Cursuri și tutoriale sunt la liber pe net, slavă Domnului!
Iar dacă nu, există cluburi de robotică. Tot mai multe și pe la noi.
500 roboți, toți făcuți de elevi și studenți adunați de pe toate continentele… Construiți special pentru mai multe discipline, roboții sunt plini de senzori ori tehnologii nemaintâlnite până acum.
De acasă, totul poate părea doar o joacă. Astfel de roboți - evident, sub o altă formă - lucrează deja în fabrici. Funcționalitatea e bazată pe același principiu: urmaritul liniei. Frații mai mari cară însă piese și salvează de dureri de spate, mii de muncitori, în fiecare zi.
Lupte strânse s-au dat și-n competiția de SUMO.
Asadar, tinerii sunt învățați de mici să lucreze cu cele mai noi tehnologii. Să programeze creaturile din fier să treacă ușor peste obstacole. Efortul este enorm, dar și satisfacția pe măsură.
Unele țări, prin programe universitare sau chiar prin guvern, oferă sprijin eleviilor sau studenților. Așa au ajuns la competiția din țară noastră, zeci de mexicani, columbieni, turci ori polonezi cu roboții ori invențiile lor.
Asadar, oricine poate intră în această lume și își poate construi propriul robot. Internetul oferă resurse nelimitate.
În plus, există și cluburi specializate în România, care oferă sprijin și pentru cei care se aventurează în această cursa frumoasă a cifrelor 1 și 0.