iLikeIT. Reacții controversate din cauza robotului Sophia. Ar trebui să ne temem de acești umanoizi?

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Robotul care a primit cetăţenie în Arabia Saudită stârneşte o mulţime de reacţii pe internet. Însă ar trebui să ne temem pentru că astfel de umanoizi încep să apară printre noi? 

Aflăm chiar acum de la George Buhnici, la iLike IT.

Discuțiile de pe internet au fost declanșate după ce robotul Sophia a primit statutul de cetățean al Arabiei Saudite.

”Ea” este construită din latex și are un calculator foarte deștept în spate, bineînțeles cu inteligență artificială - cât să știe să răspundă la unele întrebări.

Sophia este de fapt un calculator care acționează o serie de servomotoare și o față din latex, așa că nu vă speriați, roboții (încă) nu vin.

Ce are în spate, însă, acest robot, și care este demonstrația pe care trebuie să o luăm serios în seamă: toată conștiința umanității este pe internet. Sophia are acces la enciclopedii, la studii de caz, înregistrări și informații foarte precise.

O poți întreba orice, pentru că ea se duce mai departe și caută pe internet. E imposibil să ceri așa ceva unui om, de aceea un astfel de robot este atât de capabil. Ce-i lipsește Sophiei? Evident, creativitatea și imaginația - caracteristici specifice oamenilor.

Sophia, însă, are un rol mai degrabă de promovare și de marketing. Și mai există astfel de roboți, în lume.

De exemplu, Titan the Robot.

 Și Honda experimenterază de ani buni cu robotul Asimo. Cei de la Boston Dynamics au creat roboții Atlas, care sunt rezistenți, transportă echipament și se descurcă pe teren accidentat.

Iar uzinele Tesla folosesc roboții Iceman și Wolverine, care asamblează autpomobile.

O companie de care ați auzit destul de puțin este Kuka, dar dacă veți căuta informații pe internet despre această firmă veți vedea cât de mult se străduiețte în acest domeniu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO