iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie: plati pe Facebook si schimbari pentru utilizatorii de Android

20-03-2015 12:27


Windows 10 va veni si pe telefoanele cu Android, Facebook va lansa un nou serviciu online cu bani iar Google promite sa faca un pic de ordine in Google Play.

WINDOWS PENTRU ANDROID
Surse din industrie, citate de Techcrunch, spun ca Windows 10 va fi un ROM care trebuie instalat peste Android. O operatiune deloc simpla. Multe telefoane vor ajunge probabil caramizi, iar forumurile se vor umple de reclamatii.


PLATESTE CU FACEBOOK
Facebook lanseaza in Statele Unite un sistem de plata care functioneaza prin Messenger. Adica, poti sa ii trimiti prietenului aflat la necaz cativa banuti. Tot ce trebuie sa faci e sa introduci datele cardului tau. Comisioanele sunt zero, iar amicul nu are acces la informatii tale. Primeste doar banii, prin PayPal.


EROII NINTENDO VIN PE SMARTPHONE
Stiti ce au in comun Mario, Pokemon, Zelda si Donkey Kong? Aceeasi companie-mama, Nintendo. Dupa ce, ani la rand, japonezii au spus ca nu vor aduce eroii pe telefoanele mobile inteligente, ci ii vor lasa captivi in console, iata ca a venit ziua...razgandirii. Personajele copilariei noastre ajung pe smartphones! Asadar...elibereaza Pikachu-ul din tine!


CURATENIE IN GOOGLE PLAY
Daca intri acum pe Google Play, la sectiunea trending, o sa vezi multe aplicatii cel putin suspecte. Asa-zise jocuri cu masini care, de fapt, sunt o colectie de poze. Alte aplicatii cu virusi si pline de reclame. Vina este, evident, a celor de la Google, care nu au verificat, pesemne, aplicatiile dupa publicare. De-acum inainte, insa, vor fi trecute prin filtre aspre, asa cum se intampla cu produsele din vitrina virtuala AppStore. In sfarsit, Google Play o sa fie mult mai curat, iar tu vei cumpara si descarca aplicatii fara sa-ti pui telefonul in pericol.