iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie. Noutatile promise de Google: de la Android N la mesageria care tipa

20-05-2016 12:10

A venit randul Google sa iasa in fata cu inovatii spectaculoase. Mai ales pentru fanii Android. Iata cu ce s-au laudat la conferinta dedicata dezvoltatorilor.

Unu la mana: Android N - noul sistem de operare, care va ajunge pe Nexusuri prin toamna. N de vine cu Google Assistant, fostul Now dus la alt nivel. Cu integrare si mai avansata a inteligentei artificiale. Evident, asistentul e o veritabila enciclopedie si te ajuta cu raspunsuri la multe curiozitati. Dar stie sa si preia initiativa, daca-l rogi - iti poate schimba rezervarea la restaurant - si e capabil sa te inteleaga, chiar daca nu ii vorbesti mereu cu subiect si predicat. E ca un robot de chat foarte avansat, care te studiaza si invata in permanenta.

Numarul doi pe lista: Google Allo - speram noi, urmasul lui Hangouts. Este o aplicatie de mesagerie instant care invata singura si are legatura cu asistentul de mai devreme. Contul e bazat pe numarul tau de telefon, ca la Whatsapp. Ce e diferit: Google incearca sa transmita si emotii prin text. Prin functiile "shout" sau "whisper" poti sa tipi sau sa soptesti, iar aplicatia va alege singura marimea fontului. Pentru ca vine de la Google, stie si tot felul de artificii. Daca iti stabilesti cu cineva o intalnire, spre exemplu, poti sa faci cautari direct din Allo de restaurante bune in zona respectiva.

In fine, avem si Google Duo. O aplicatie de videochat foarte simpla. Atat de simpla incat ocupa spatiu...cat doua poze - vreo 5 mega. O deschizi, apesi pe un contact si suna. Atat! Interfata este gandita parca pentru cei in varsta.

Pentru Allo si Duo, puteti sa va inscrieti pe o lista, in Play Store. Le veti primiti de indata ce vor fi disponibile.