iLikeIT. Solutia de 3.000 de euro care va scapa de tot de plata facturii la caldura

16-02-2016 13:54

 Computerele puternice ne pot ajuta sa incalzim eficient locuinta. O astfel de solutie este propusa de o mica firma din Franta, care vrea sa schimbe caloriferele cu calculatore.

Acest calculator botezat Q Rad arata ca un radiator. Totul cu un scop. Caldura generata de procesor si restul componentelor sa fie trimisa in incaperea in care e asezat.

Miroslav Sviezeny, Quarnot Computing: "Setezi temperatura pe care ti-o doresti in camera, iar in functie de aceasta, sistemul va cere sau nu mai multe informatii de procesat. Acestea pot veni de la banci, firme de asigurari, studiouri de animatii si laboratoare de cercetare care au nevoie de calculatoare puternice."

Totul printr-o retea avansata de cloud. Acum, cel care vrea sa isi instaleze un astfel de calculator va plati 3000 de euro, insa nu va mai da niciun ban pe caldura, pentru ca e generata gratuit de procesor si alte componente. Factura de energie electrica e decontata de producatorul PC-ului. Si apropo, si tu il poti folosi pe post de calculator personal. Putere si internet primeste si rama foto.

Pentru ca de-acum devin ecrane personale, cel putin asta isi propune un mini televizor cu design retro insa foarte destept. Se conecteaza la toate fotografiile tale de pe retelele sociale, de pe Facebook, Instagram de pe telefon si poti sa treci de la o galerie la alta.

Acum, daca rama foto tot are internet, ar fi pacat sa nu ii punem si oglinzii putin bluetooth.

O oglinda e doar o oglinda, nu-i asa? Pai nu. Am gasit oglinda inteligenta. Nu doar ca mareste imaginea de 5 ori, dar si lumineaza automat atunci cand o tii aproape de fata. Are un senzor de proximitate. Nu are niciun fir ci functioneaza cu o baterie. Insa, tehnologia aceasta poate fi dusa la extrem. Intr-o varianta perfecta pentru doamne si domnisoare foarte atente cu machiajul. Aceasta oglinda are doua benzi de lumina care adapteaza la machiajul necesar.

In primul rand poti controla lumina. Lumina e foarte importanta la machiaj, in functie de locul unde te afli s-ar putea sa ai nevoie de lumina zilei. O lumina pentru zi innorata, lumina de la restaurant, lumina lumanarilor sau de la birou astfel incat sa-ti faci machiajul pentru lumina respectiva.

Sa nu uitam nici de patul din dormitor. Acesta este Casper, salteaua lanstata la un targ de tehnologie. Cele mai bune tehnologii sunt cele care nu au nevoie de priza si de butoane pentru ca sunt pur si simplu perfecte. Cel putin asta spun producatorii acestui sistem de dormit cu saltea, perna si asterunuturi. Ce e spectaculos, folosesc burete cu latex, tehnologie spatiala ca si cum ai fi atipit printre nori.

Sursa: Pro TV