iLikeIT. "Facebook stie unde locuiesti". Ce dezvaluie despre tine aplicatiile pe care le instalezi pe telefon

Ultimul update: Marti 15 Martie 2016 00:59
Data publicarii: Sambata 13 Februarie 2016 14:41
Categorie: Smart things

Seful Facebook si-a propus sa conecteze toti oamenii de pe planeta, inclusiv pe cei care nu au inca internet. Vreo 5 miliarde mai exact in urmatorii ani.

Reteaua lui Mark Zuckerberg este o afacere care traieste conectand toti acesti oameni. Ce dam la schimb atunci cand folosim Facebook, aflam de la George Buhnici si de la invitatul sau, Alex Negrea, consultant social media.

Nearby Friends este o functie activa de putin timp si iti arata care dintre prietenii tai sunt prin apropiere. Avantajul tau e ca stii unde iti sunt amicii, iar cel al Facebook e ca stie tot timpul unde esti astfel ca poate targeta mai bine reclamele. Cand activezi aceasta optiune, reteaua sociala o sa stie mai tot despre adresa ta, locurile in care mergi si asa mai departe. Iar de aceasta urmarire nu poti scapa – odata ce o activezi, Facebook stie unde locuiesti. Exista si alte aplicatii similare, cum ar fi Swarm, insa in final toate vor ajunge sa ne urmareasca, deoarece miza este monetizarea.

Facebook Messenger este o alta aplicatie foarte folosita – dar cand lasi toate notificarile active, Facebook o sa stie unde esti si o sa iti scaneze mesajele, ca sa afle cat mai multe despre tine. Pe de alta parte, cu cat stie mai multe despre noi, Facebook promite ca o sa ne ofere reclame mai potrivite cu preferintele noastre. Iar daca vrei sa afli tot ce stie Facebook despre tine, trebuie doar sa intri pe pagina despre „politica de date” a companiei.
 

Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori.

Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori. "Vrem sa reusim sa-i conectam pe toti"

Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 ar putea avea un preț foarte mare, aproape ca iPhone X

iLikeIT. Jocul "de responsabilitate socială" creat de români

Mesajele private de pe Tinder ar putea fi accesate de hackeri

iLikeIT. Platforma online, unde voluntarii pot găsi foarte uşor proiecte pentru care să lucreze

Campanie înșelătoare pe Facebook, care are ca premiu un iPhone X

iLikeIT. Echipa Naţională de Robotică a României, locul I la un concurs din Rusia. Elevii români merg în SUA

masina electrica

Unity One, mașina electrică care îşi propune să revoluţioneze piaţa auto mondială