iLikeIT. "Facebook stie unde locuiesti". Ce dezvaluie despre tine aplicatiile pe care le instalezi pe telefon

13-02-2016 14:41

iLikeIT. Facebook stie unde locuiesti. Ce dezvalui...
iLikeIT. Facebook stie unde locuiesti. Ce dezvalui...

Seful Facebook si-a propus sa conecteze toti oamenii de pe planeta, inclusiv pe cei care nu au inca internet. Vreo 5 miliarde mai exact in urmatorii ani.

Reteaua lui Mark Zuckerberg este o afacere care traieste conectand toti acesti oameni. Ce dam la schimb atunci cand folosim Facebook, aflam de la George Buhnici si de la invitatul sau, Alex Negrea, consultant social media.

Nearby Friends este o functie activa de putin timp si iti arata care dintre prietenii tai sunt prin apropiere. Avantajul tau e ca stii unde iti sunt amicii, iar cel al Facebook e ca stie tot timpul unde esti astfel ca poate targeta mai bine reclamele. Cand activezi aceasta optiune, reteaua sociala o sa stie mai tot despre adresa ta, locurile in care mergi si asa mai departe. Iar de aceasta urmarire nu poti scapa – odata ce o activezi, Facebook stie unde locuiesti. Exista si alte aplicatii similare, cum ar fi Swarm, insa in final toate vor ajunge sa ne urmareasca, deoarece miza este monetizarea.

Facebook Messenger este o alta aplicatie foarte folosita – dar cand lasi toate notificarile active, Facebook o sa stie unde esti si o sa iti scaneze mesajele, ca sa afle cat mai multe despre tine. Pe de alta parte, cu cat stie mai multe despre noi, Facebook promite ca o sa ne ofere reclame mai potrivite cu preferintele noastre. Iar daca vrei sa afli tot ce stie Facebook despre tine, trebuie doar sa intri pe pagina despre „politica de date” a companiei.