iLikeIT: Meteor Ride to Journey, jocul inventat de un elev român

Dată publicare: 29-09-2017 10:35
Dată actualizare: 09-10-2017 13:31


În timp ce unii adolescenţi îşi ocupă pauzele dintre teme cu jocuri, alţii preferă să înveţe programare ca să îşi facă singuri jocurile.

Alex și Andrei sunt gemenii invitați de George Buhnici în emisiune.

Andrei este un licean care a ales să-și dezvolte un joc propriu.

Meteor Ride to Journey este un runner în spațiu. Practic utilizatorul este un mic meteorit, care încearcă să evite să intre în coliziune cu planetele. În plus, trebuie să colecționeze cât mai mulți bani pentru a-și putea doborî recordul.

Jocul este mai mult decât un runner, întrucât mecanica sa este una specială. Atunci când a inventat jocul, Andrei a luat în calcul gravitația planetelor, făcând ca meteoritul să fie atras de gravitatea planetelor pe lângă care aleargă.

Astfel, de fiecare dată când meteoritul pleacă în călătoria spațială și încearcă să evite planetele, atunci gravitatea îl va pune pe utilizator în dificultate.

Andrei, în vârstă de 16 ani, a mărturisit că atunci când a început să lucreze pentru acest joc a avut numai ideea și nu deținea informații reale despre modul în care se dezvoltă un joc. Pentru realizarea acestui joc, Andrei a avut nevoie de 1 an, timp în care a învățat pașii de realizare a unui joc.

În plus, Andrei a mărturisit că a început să lucreze pentru următorul joc.