Cum functioneaza cele mai noi laptopuri de pe piata romaneasca? Aflati de la expertii iLikeIT.

George Buhnici si Marian Andrei testeaza cele mai noi laptopuri ale momentului. Cel mai accesibil este HP Chromebook, care costa 300 de euro cu un abonament de date de 20 de euro pe luna. Cantareste foarte putin, are inclusiv tastatura in limba romana si functioneaza cu Chrome OS, sistemul de operare al celor de la Google.

Asus UX305 are un design impresionant, foarte usor si compact dar si cu specificatii foarte bune pentru un ultrabook. Are la bord un i5 si este cu 1.500 de lei mai ieftin decat un MacBookAir.

Acer Aspire R13 are mod tableta, dar poate fi si utilizat ca un laptop. In total are 5 moduri in care poate fi pus. Specificatiile sunt bune – i7 cu 8G de RAM, si este si acoperit cu Gorilla Glass. In plus are conector Thunderbolt.

O noutate absoluta pentru piata de la noi este Microsoft SurfaceBook. Costa 10.000 de lei si e unul dintre putinele produse hardware ale Microsoft, afara de telefoane mobile. Este tot un convertibil, unul dintre cele mai frumoase laptopuri de acest tip, si are specificatii de top. Are ecran tactil care se poate desface si transforma in tableta. Exista si o varianta premium, cu procesor i7, care costa 3000 de lei mai mult

Dell Latitude Rugged rezista la socuri, apa, praf, caldura. E greu, fiindca are 2 baterii, dar functioneaza si numai cu una dintre ele. Are camere si pe fata si pe spate si o multime de porturi, inclusiv un pen. Pe acest segment, competitia este Panasonic.