iLikeIT. Inspectorul Padurilor, aplicatia de smartphone care ar putea sa salveze codrii Romaniei. Cum se foloseste

Ultima actualizare: 23-07-2016 07:49

Oricine poate raporta de acum un transport suspect de lemne taiate din padurile Romaniei. Ministerul Mediului a lansat o aplicatie speciala, care poate fi folosita de pe telefoane cu Android.

Cum o puteti folosi aflam de la invitata lui George Buhnici, ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer. Exista deja o aplicatie – Radarul padurilor –care a fost destul de eficienta. In 30.000 de apeluri primite la 112 in ultimi doi ani, 25% s-au dovedit a fi legate de transporturi ilegale de lemn. Inspectorul Padurilor duce insa lucrurile mai departe, permitand cetatenilor sa se implice direct si activ.

Aplicatia ajuta la identificarea transporturilor ilegale de lemne. Cand introduceti numarul masinii, aplicatia va spune daca aceasta are un cod valid generat in ultimele 72 de ore si ce fel de lemn se transporta acolo. Daca nu exista codul, e posibil ca acel transport sa fie ilegal, deci puteti suna la 112. De asemenea, daca are cod valid, dar vedeti in camion alt tip de lemn decat se precizeaza in aplicatie, puteti suna la 112.

Aplicatia va fi dezvoltata in continuare, spune ministrul. In momentul de fata, multi soferi folosesc codul obtinut pentru face mai multe transporturi decat este prevazut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO