iLikeIT. Google a creat casa inteligenta, controlata printr-o simpla boxa. Sistemele care ne vor apara de hoti in viitor

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Se vorbeste mult despre casa conectata, singurul loc neatins direct de tehnologie. Se vorbeste mult si despre internetul lucrurilor, electronice si electrocasnice conectate prin Wi-Fi.

Hai sa incepem cu Google. De curand ne-au aratat Home. Aceasta boxa cu comenzi vocale, conectata la reteaua existenta. Unde figureaza si becurile, termostatul, tabletele si telefoanele. La fiecare comanda, Home controleaza tot...Fara ca omul sa mai apese vreun buton. Poate face inclusiv cautari pe Google.

Amazon propune ceva similar: Alexa. Controleaza lumina, muzica, citeste carti si costa doar 180 de dolari. In plus, devine mai bun pe masura ce trece timpul. Stie sa-ti comande pizza sau sa iti cheme un Uber.

Nu iti trebuie mai mult de 500 de euro sa aduci niscaiva inteligenta in casa. Senzorii de miscare stiu cand un strain intra in locuinta. Sistemul de alarma a fost activat si a comunicat cu un computer central. Acesta a dat comanda luminilor sa pulseze si geamurilor sa se inchida. Hotul este in capcana. Ramane inchis pana la sosirea autoritatilor - cu riscuri lelegale aferente.


Separat insa poti comanzi draperiile, de pe telefon sau cu miscare din mana pe o rama foto. Sau 3G pe un interfon, care transmite imagini si sunet si poate debloca usa de la distanta. Toate aceste gadgeturi tin de automatizarea casei - de altfel asa se si numeste tehnologia. E loc si-n bucatarie de imbunatatiri. De la filtrul de cafea care porneste automat cand "observa" ca te-ai trezit pana la cuptorul care-ti face peste si prajituri in acelasi timp fara sa combine aromele. Nu trebuie sa te stresezi prea tare nici cu detaliile. Ai oricand reteta pe tableta conectata la acelasi dispozitiv de gatit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO