iLikeIT. Cum sa iti platesti taxele la stat pe Internet. Primaria care le ofera si premii celor care achita la timp

27-03-2015 10:48


card bancar, cont

Plata cu reducere a impozitelor intra pe ultima suta de metri. Cateva zeci ori sute de lei nu sunt de colo, asa ca nu renuntati la banii pe care ii puteti economisi. Mai ales ca in multe localitati se poate plati si pe net

Daca timpul pierdut la cozi, la ghisee vi se pare de pret, atunci e bine sa descoperiti solutia de plata online. George Buhnici ne arata cum se poate face asta intr-un minut, la iLikeIT impreuna cu invitatul sau, Iulian Ilie, seful Directiei Impozite si Taxe Locale sector 3.

In Bucuresti peste tot se pot plati taxele si impozitele online, pe ghiseul.ro, iar sectorul 3 e campion la incasari „Dupa 2 ani si jumatate de promovare am atins cifra de 12% din platitori persoane fizice”, spune seful Directiei Taxe si Impozite. Mai ales ca exista si premii pentru contribuabilii constiinciosi. Iar in caz ca va temeati de comisioane - ghiseul.ro este un sistem pus gratuit la dispozitie de statul roman, chiar daca multe autoritati locale au ales sa nu il foloseasca si sa aiba propriile sisteme.

Ca sa faci plata online iti ia fix 4 minute: te loghezi, iti dai datele de pe card si platesti. Iti trebuie tyotusi inainte datele de logare, pentru care Internetul nu e suficient, este necesar un drum in persoana. Este foarte simplu insa, un singur lucru trebuie sa faci: sa mergi la o directie de Impozite si Taxe Locale, sa completeze o cerere, sa lase o copie dupa buletin si primeste pe loc user-ul si parola.

Unele banci ofera solutii de plata a taxelor si impozitelor direct prin internet banking, doar ca trebuie sa aflati care este suma. O puteti afla de pe ghiseul.ro sau de pe aplicatiiile Directiilor de Impozite si Taxe Locale. Daca aveti mai multe proprietati iar primariile in care aveti proprietatile sunt inrolate in sistem, cand intrati in cont vedeti toate obligatiile de plata.

Sursa: Pro TV