iLikeIT. Cinci tineri din Romania lucreaza la jocul care te transforma in agent secret

Ultimul update: Duminica 04 Decembrie 2016 07:08
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2016 12:20
Categorie: Smart things

Patru tipi si o tipa intra intr-un bar si se pun pe facut un joc. Ar putea fi inceputul unui banc, insa este doar prima pagina dintr-o poveste care ne place cum suna. Si care, speram, va deveni realitate cu sprijinul celor interesati.

Gasca de la "Critique Gaming" - formata din romani de-ai nostri - trage tare pentru ca in cel mult un an de zile, sa aduca pe piata Interrogation . "Not a Jack Bauer game", cum i-au zis ei, aluzie la celebrul agent din serialul "24". Iar referintele nu se opresc aici - o sa le recunoasteti si in grafica. Dar si in gameplay. Scopul jocului este sa afli adevarul de la diverse personaje.

Andrei, Marius, David, Dora si Dragos lucreaza pe unde apuca, la "Interrogation". Ideea le-a venit la un Comic Con, in Bucuresti. In cadrul unei competitii in care scopul era ca echipele sa dezvolte, de la zero pe o tema data. Le-a placut cum suna proiectul, au pornit la drum impreuna dar s-au trezit in fata unei situatii mai rare. Niciunul nu stia exact...cu ce se mananca jocurile.

David Moscovici: “Suntem traineri, designeri, programatori, fiecare cu proiecte, scoala, master, incadram cand e timp pe langa asta..."

Iar Andrei Olaru spune ca “am invatat atat de multe lucruri, incat nici nu stiu de unde sa incep. Niciunul dintre noi nu a mai facut jocuri... Am facut lucruri conexe. Am citit multe tutoriale, ne-am uitat pe net.”

Astazi, tinerii au birou intr-o cafenea din piata Victoriei. Aici pregatesc lansarea. O productie de nisa, pentru o audienta matura. Esti pus in pozitia unui detectiv si trebuie sa afli de la suspecti, contra timp, unde se afla o bomba. Sau alte informatii-cheie.

Jocul, premiat deja in cadrul unei competitii pentru productiile independente, e departe de ceea ce consuma piata, in prezent. Nu vezi nici explozii, nici masini, nici hacking. Experienta vine multumita scenariului. Si atat. Vizual, Interrogation nu este revolutionar. Compenseaza insa prin muzica si atmosfera.

In primul episod, de exemplu, trebuie sa descoperi ce personaj, din trei suspecti, ascunde o bomba. Poti folosi metode clasice de interogare. Intrebarile. Ori poti fi ceva mai dur. Important e sa acorzi atentie detaliilor. Suspectii se vor enerva, le va creste tensiunea, vor ceda, vor empatiza cu jucatorul-detectiv.

Cu fonduri proprii, cei cinci de la Critique au reusit sa faca un prototip ce ofera 20 de minute de joc. Pentru a merge mai departe in ritmul stabilit, au nevoie de finantare. Viitorul "Interrogation" suna promitator. Tinerii vor sa colaboreze cu actori pentru ca personajele interogate sa fie cat se poate de reale. Cam ca in serialul "Lie to me..."

iLikeIT. Jocuri gratuite pe care le puteti incerca in weekend. Varianta pe mobil a DotA si League of Legends
iLikeIT. Jocuri gratuite pe care le puteti incerca in weekend. Varianta pe mobil a DotA si League of Legends
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery