iLikeIT a ajuns in "laboratoarele" de jocuri ale companiei EA, un colos cu venituri de miliarde si 8500 angajati

Ultima actualizare: 31-10-2016 15:38

Altadata tara industriilor grele, astazi exportator masiv de jocuri. Nici macar Dacia nu mai poate sta in fata softistilor cand vine vorba de miliarde aduse din afara.

Avem sute de companii care traiesc desenand pe ecranele noastre lumi virtuale, programand roboti, scriind aplicatii.

Talentul si o mana de lucru accesibila au adus aici uriasi din industria jocurilor. Astazi vorbim despre Electronic Arts, un colos cu venituri de miliarde, 8500 de angajati directi, plus zeci de firme partenere.

Filiala din Romania e responsabila pentru o parte din Fifa17, Need For Speed si UFC. Stiti, jocul ala in care iti poti bate prietenii. Marian a intrat cu camera peste ei, ca sa vedem cum arata un studio de jocuri cu mai multe secrete decat laserul de la Magurele.

Aici sunt jocurile dumneavoastra!

Intr-o cladire din Bucuresti s-a muncit de zor la FIFA 17, in ultimele luni - jocul cu cele mai mari vanzari din istoria francizei. Ai nostri au pus umarul si la FIFA Mobile, varianta mai simpla, pentru smartphone.

Ne povesteste cum stau lucrurile Pinkie, in timpul unei partide de FIFA. Intr-un autobuz. La interior.

FIFA Mobile este o combinatie intre Ultimate Team, pentru cunoscatori, si jocul de fotbal concentrat mai mult pe fazele de atac. Adica un fel de "am chef de FIFA, dar nu mai mult de 30 de secunde..."

Marian: Ce poti sa imi spui despre Fifa. Cate echipe sunt in joc?
Pinkie: Sunt 500 si ceva de echipe licentiate. 20.000 de jucatori. Sunt autentici, modelati individual. Neymar, expresia fetei par, ii recunosti. Eu incerc sa te tin de vorba. Este Pique acolo."

Da, stim, am mai vorbit despre FIFA, e mai tare autobuzul. Integrat in peisaj... de minune. De altfel, cam tot ce este in cladirea EA din Bucuresti ne duce cu mintea la un loc de munca unde si-ar dori oricine sa ajunga. Macar pentru...facilitati.

Suntem deja fani declarati zonelor "Take 5". Adica... ia o pauza de cinci minute. Oricine poate sa se intinda pe patul amplasat la geam, sa nu care cumva sa se sufoce de la atata lucru...

Urasti sedintele? Total neasteptat! Si noi! Cu riscul de a suna.... de parca lucram la HR, cei de la EA au vrut sa schimbe un pic conceptia angajatilor. Asa ca salile lor sunt...tematice. Avem incaperea Need for Speed. Avem camera Star Wars. Ori... familia Simpson.

Electronic Arts are in grija 1500 de angajati si colaboratori.

Noi am vazut doar o parte din ceea ce inseamna EA. In Romania, atentie, portofoliul lor...il stie mai toata lumea. De la SimCity pana la Battlefield 1, de la NFL la Plants vs Zombies.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO