iLikeIT. Ceasul care te trezeste in miros de bani si cuptorul care foloseste doar lumina soarelui, lansate la CES 2016


Ultimul update: Joi 11 Februarie 2016 07:11
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2016 10:32
Categorie: Smart things

Targul de tehnologie din Las Vegas a dat startul lansarilor de gadgeturi din acest an iar George Buhnici este acolo si ni le rpezinta in fiecare zi.

Primele companii care si-au anuntat produsele, abia au intrat pe piata, dar spera sa cucereasca lumea in curand. Ce ziceti de ceasul desteptator cu care poti sa vorbesti sau cuptorul care foloseste puterea soarelui ca sa gateasca?

Intr-un astfel de loc te astepti ca totul sa devina destept, asa ca de ce sa nu devina destept si desteptatorul. A aparut ceasul pe care il poti controla cu ajutorul vocii, fara butoane, dar si cel care ne poate trezi in fiecare dimineata cu ajutorul mirosurilor placute. De exemplu, aroma de paine prajita, de cafea, miros de padure, ciocolata, iarba, apa de mare si chiar mirosul banilor.

Si ca tot vorbim de mirosul de mancare, iata un cuptor modern care foloseste energia solara mancarea gatita perfect. Este in stare sa gateasca mancare fara niciun fel de ajutor de la priza sau de la teava de gaze. Pur si simplu bagi mancarea in interiorul unui tub vidat iar lumina soarelui este suficienta pentru a incalzi continutul pana la 250 de grade in doar 45 de minute. Mai simplu spus, poti sa gatesti oriunde daca ai soare. Dar daca cumva te-a prins intunericul si nu ai apucat sa gatesti, are la dispozitie un cablu si poti sa iei curent de la o baterie. Consuma de 5 ori mai putin decat un cuptor obisnuit datorita tehnologiei din interior.

Tendinta majora anul acesta este consumul redus de energie. Fie ca vorbim de cuptoare, ca-n cazul de mai devreme, telefoane mobile, computere sau automobile. Tot companiile mici sunt cele care sunt de multe ori cu un pas inaintea gigantilor.

De pilda, viitorul ar putea fi al unei tehnologii prezentata la un mic stand din expozitie, care este un fel de wi-fi la putere foarte mica. Ei ii spun GreenOAFM. Ce inseamna asta? O astfel de camera de supraveghere foarte mica se poate conecta la kilometri distanta de statia de baza, va consuma foarte putin curent, va trimite continuu poze pentru cativa ani la nevoie cu o baterie foarte mica.

Iata un alt gadget interesant. Aceasta cutie de aluminiu are inauntru un GPS, acumulator si un abonament de date valabil in toata lumea. Este un device pe care il poti sa il pui intr-o haina sau un geamantan. Si cand vrei sa stii unde este acel obiect, masina, orice, nu trebuie decat sa-l apelezi dintr-o aplicatie iar pozitia lui exacta, apare pe o harta, Poate fi folosit de cel mic ca sa ii anunte pe parinti unde se afla. O simpla apasare de buton declanseaza un SOS.
 

iLikeIT. Cele mai bune smartwatch-uri ale momentului, testate de George Buhnici si Nicolle Stanese
iLikeIT. Cele mai bune smartwatch-uri ale momentului, testate de George Buhnici si Nicolle Stanese
iLikeIT. Interviu cu fondatorul companiei romanesti Vector Watch. Cat de bune sunt ceasurile inteligente
iLikeIT. Interviu cu fondatorul companiei romanesti Vector Watch. Cat de bune sunt ceasurile inteligente "made in Romania"
O firma din Rusia vinde produse de lux pentru oligarhi. Cat costa un ceas Apple din aur, cu semnatura lui Vladimir Putin
O firma din Rusia vinde produse de lux pentru oligarhi. Cat costa un ceas Apple din aur, cu semnatura lui Vladimir Putin
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery