iLikeIT. Cine vine la DEV.PLAY, prima conferinta dedicata industriei de "game development" organizata in Romania
DEV.PLAY, prima conferinta dedicata industriei de "game development" organizata in Romania, va avea loc pe 26 si 27 septembrie, in Bucuresti.
Ian Livingstone, legenda a gamingului la nivel global, si-a confirmat deja prezenta in cadrul DEV.PLAY.
Dupa ce s-a ocupat de lansarea europeana a jocului Dungeons & Dragons si a fost co-autorul seriei de gamebookuri Fighting Fantasy, acesta a jucat un rol important in lansarea unor fancize de succes, printre care si Lara Croft: Tomb Raider.
Alegeri 2024
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
16:47
Vasile Bănescu, despre prezidențiale: ”Ar fi o imensă rușine să validăm golani agresivi cu privire bovină”. Mesaj cu tâlc
Pe langa contributia semnificativa la dezvoltarea industriei de gaming, Ian Livingstone a jucat un rol extrem de important si in integrarea informaticii ca materie de studiu in sistemul educational al Marii Britanii. Detinatorul unui premiu BAFTA Special Awards ajunge pentru prima oara in Romania in luna septembrie.
Alaturi de acesta, printre speakerii care si-au mai confirmat prezenta la DEV.PLAY se numara si Scott Humphries, care pana in luna iulie a acestui an a ocupat functia de Executive Producer in cadrul Disney Interactive si care a ajutat la crearea unor titluri precum Star Wars Uprising sau Frozen Free Fall, dar si Mihai Pohontu, romanul care a facut cariera in companii internationale precum Electronic Arts, unde a ocupat functia de General Manager EA Romania.. In acest moment, Mihai este vicepresedintele Samsung Emerging Platforms.
Alaturi de speakerii internationali de notorietate se vor afla si nume reprezentative ale industriei pe plan local. Acestia vor gazdui un numar mare de paneluri si workshopuri ce vizeaza subiecte de actualitate in lumea gamingului, cum ar fi VR, AR, mobile gaming, e-sports, dar si importanta game developmentului ca industrie pentru economie si industriile adiacente.
Industria de game development din Romania a generat venituri de peste 140 de milioane de euro in 2015. Pe langa aspectul financiar, o parte importanta a industriei sunt si cele aproximativ 7000 de locuri de munca in cele peste 50 de studiouri romanesti.
Fie ca vorbim de game development, quality assurance sau portare, studiourile romanesti acopera o paleta larga de servicii specifice industriei si isi continua constant expansiunea catre proiecte din ce in ce mai importante sub IP propriu.
Mai multe detalii si updateuri despre conferinta DEV.PLAY se pot gasi pe pagina de Facebook.
Biletele cu discount early bird sunt disponibile pana la 31 august si pot fi achizitionate direct de pe siteul conferintei sau de pe https://ove.ro/dev-play.