iLikeIT. Noile Playstation 4 Pro si Slim. Care sunt punctele tari ale consolelor si la ce pret vor ajunge la noi

Ultima actualizare: 16-09-2016 07:41

Puneti bani deoparte pentru Craciun, nu de alta, dar de curand au aparut pe piata trei noi console pentru jocuri.

In timp ce toata planeta era gura casca la noul iPhone fara mufa jack, in alta parte a lumii Sony lansa doua noi console. Si ne interesa foarte mult noile Playstation 4 Pro si Playstation 4 Slim pentru ca de-acum aduc pe televizoare cea mai avansata imagine pe care o poti scoate pe o consola de jocuri - vorbim despre rezolutie 4K si imagine HDR, iar asta este important.

Nu de alta, dar trebuie sa punem bani deoparte la pusculita pentru la iarna. Hai sa vedem impreuna ce este captivant si de ce ne intereseaza atat de mult PS4 Pro si Slim.

Incepem cu Playstation 4 Pro: De doua ori mai multa putere grafica pentru jocuri impinse spre rezolutia 4K. Sunt cateva titluri noi, interesante de altfel, care se lanseaza toamna aceasta: Watchdogs 2 si Horizon sunt doar cateva dintre ele.

Foarte interesant la Playstation 4 Pro este pretul. Costa 399 euro, iar pe la noi va ajunge la 1.800 de lei, exact pretul pe care l-a avut PS4 la lansare.

Din primele teste pe care le-am facut, jocurile arata foarte bine. In plus, aduc mai mult continut pentru televizoarele Ultra HD, inclusiv cu aplicatii de streaming. Insa nu ai nevoie de un televizor 4K pentru calitate mai buna. Consola va alege automat rezolutia convenabila, in functie de dispozitiv.

David Hensley - Kiling Floor 2: "Sa vad Kiling Floor 2 in rezolutie 4K e uimitor. Sunt detalii pe care nici nu le-am vazut pana sa ma joc pe Playstation 4 Pro."

Reprezentant Ubisoft: "Tine de noi sa imbunatatim grafica din jocuri, texturi, materiale, pielea, vegetatia. Personajele vor fi intr-un loc care pare mai animat."

PlayStation 4 Pro nu ruleaza 4K native, insa foloseste tehnologie avansata pentru upscaling la rezolutie de patru ori mai mare decat FullHD. Diferenta se poate vedea insa cu ochiul liber, iar detaliile sunt spectaculoase.

Pana la urma, oricat ne-am dori e imposibil sa obtii astfel de performante video cu doar 400 de euro. Pentru un calculator e nevoie de o investitie de minimum 800-1.000 de euro.

O alta tehnologie pe care o impinge Sony este HDR, High Dinamic Range. Aceasta inseamna contrast mai bun si culori mai apropiate de cele pe care le percepe ochiul. Tehnologia e compatibila doar cu televizoarele de generatie recenta.

Benjamin Goldstein, Ubisoft: "Cand combini imaginea cu tehnologia HDR primesti luminozitate naturala, mult mai buna decat pe un televizor conventional."

Si daca ai deja o consola Playstation 4, va primi in curand un update de firmware si consola ta, chiar daca are trei ani vechime o sa fie compatibila 4K. Upgrade-ul mai poate insa astepta un pic, pana cand vor aparea mai multe titluri compatibile 4K, HDR sau chiar pentru realitate virtuala.

Playstation 4 Slim, adica vechea consola de-acum mai mica, are un pret de 299 euro - cam 1.350 de lei, cel putin in primele luni. Si ea este compatibila cu tehnologia High Dinamic Range.

Principalul competitor al lui PS4 este Xbox. Nu e deloc de neglijat nici noua consola de la Microsoft, One S care stie 4K doar prin scalare, adica fara imbunatiri pe detaliile din joc si High Dynamic Range. Costa doar 299 de euro.

Dispozitivul Microsoft nu este adus insa oficial in Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO