iLikeIT. Best of CES 2015: Becul cu Wi-Fi, senzorul pentru gradinarit, pixul inteligent si robotul-dinozaur

×
Codul embed a fost copiat

Consumer Electronics Show din Las Vegas este cel mai mare targ de tehnologie din lume. Este locul in care sunt lansate, de-a lungul a 3 zile pline de evenimente, peste 20.000 de produse anual.

Primul gadget de pe lista lui George Buhnici este acel pas pe care Google n-a stiut sa-l faca asa cum trebuie. Este vorba despre ochelarii "smart". Avem, intr-adevar, o reincalzire a unei tehnologii puse in practica destul de stangaci de cateva ori. Google a renuntat la Glass, iar ideea inginerilor de la Epson arata ca un proiect de gradinita. Ochelarii inteligenti - caci despre ei vorbim - ar trebui sa devina o extensie a mobilului. Tu, consumatorul, trebuie sa ai acces la informatii fara sa scoti telefonul din buzunar sau sa...vorbesti cu ochelarii in public.

Nu mai punem la socoteala limitarile fizice, precum bateria, sau cele de continut. Ori faptul ca se vand in aceeasi perioada cu "wearables" - ceasurile si bratarile inteligente - care costa doar 10% din pretul lor, 1500 de dolari in State.

Ce au facut, deci, cei de la Sony, cu toate aceste date? Le-au cantarit bine si au venit cu o alternativa mai ieftina si mult mai utila. Un fel de "heads-up display", care te ajuta cu informatii...chiar utile si aplicabile. Spre exemplu, cand faci sport, vezi pe lentila viteza, bataile inimii sau primesti indicatii de orientare.

Informatia ne ajuta sa luam decizii. Este important, deci, cum ajungem la ea. O alta varianta extrem de prezenta la targul din Las Vegas au reprezentat-o senzorii de tot felul. Daca nu esti prea bun la gradinarit, exista un senzor si o aplicatie pentru asta, senzorul il pui langa planta, aplicatia de pe telefon iti spune in timp real cand de bine sta plantuta da cu lumina, umiditatea

Citește și
Televizor 4K
Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul "revolutionar"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Am vazut care-i treaba prin gradina, sa intram si in casa. Avem un dispozitiv care se ataseaza aparatelor de aer conditionat. Acest gadget poate controla orice aparat de aer conditionat. Orice aparat conditionat? Orice aparat conditionat care are telecomanda.

Tot de pe telefon sau tableta se pot controla si anumite becuri. O fi vreun semn ca, in 2015, trebuie sa iti adaugi la lista de prieteni de pe Facebook becul sau aspiratorul, altfel risti sa nu te mai asculte?! Chiar se aud bine aceste becuri, pentru ca, oricum, nu sunt becuri obisnuite, sunt inteligente. Becul cu led pe care poti sa le controlezi prin bluetooth, poti sa le faci luminoase sau ceva mai cuminti si poti sa controlezi si muzica.

Mai exista si becuri in care se afla ascunse camere de securitate sau becurile cu wi-fi. E un repetor de semnal, daca ai probleme cu semnalul acasa. Acesta se conecteaza la routerul principal si imbunatateste semnalul...

Tot catre lumina si-a pus speranta si un indian. Omul a venit la targ cu un bec ce poate sta aprins patru ore... si fara curent. Iar daca am conecta aceste becuri la un singur panou solar, am putea avea energie gratuita. Cam la asa ceva lucreaza cei de la Qualcomm atunci cand nu fac procesoare pentru telefoanele momentului. Un panou publicitar are deasupra un panou solar, dar de pe partea cealalta este o pubela. Gunoiul aruncat acolo e compactat cu ajutorul energiei obtinute de la soare. Are si un modem 3G si sta de vorba cu sediul. Asa afla gunoierii zonele cu pubelele cele mai pline.

Nici instrumentele de scris nu au scapat de evolutia fireasca. Daca ar sti Petrache Poenaru - romanul care a inventat stiloul - ca, in prezent, poti scrie ceva pe o foaie, iar cineva, la celalalt capat al lumii citeste aproape in timp real. Este vorba despre pixul inteligent, dar, inclus in masa este un digitizer wacom. Deci, masa reactioneaza si trimite informatia? Da, e conectata la cloud, prin urmare ... oricine din lume poate sa vada ce scrii.

La capitolul gaming, gadgetul care ne-a atras vine de la Omni. Te echipezi, te bagi in consola cu totul si incepi sa alergi. Tot ce se intampla in joc e vazut in Oculus Rift, imaginea tridimensionala il transpune acolo in mijlocul actiunii, pune tinta cu privirea si trage de pe arma de jucarie din mana. Secretul instalatiei e ca el chiar trebuie sa mearga cu o pereche de incaltari special concepute pentrru asa ceva. Iti trebuie conditie fizica sa te joci shootere ca un profesionist.

In fine, iata si cu ce se vor juca cei mici in viitorul apropiat. Este vorba despre un robot-dinozaur, care a fost botezat RoboRaptor si care costa 85 de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Tehnologia care te ajuta sa respiri, sa dormi si sa alergi mai bine, prezentata la CES 2015. Gadgeturi chiar si pentru pisici
Tehnologia care te ajuta sa respiri, sa dormi si sa alergi mai bine, prezentata la CES 2015. Gadgeturi chiar si pentru pisici

La targul de tehnologie CES 2015 din Las Vegas cuvantul de ordine e sanatatea. Au fost lansate bratari si ceasuri care stiu sa masoare bataile inimii sau nivelul de oxigen in sange, ba chiar pot explica digestia proasta ori somnul nu prea odihnitor

Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul
Gadgeturi spectaculoase la CES 2015. Masa inteligenta, televizorul mai subtire decat un smartphone si PC-ul "revolutionar"

Ce-ar fi viitorul fara casa inteligenta? Un termen pe care-l auzim tot mai des... dar cu un motiv. Pentru ca ne aduce in confortul locuintei, tehnologii care ne vor face viata mai usoara.

CES 2015. Sony a relansat unul dintre gadgeturile audio simbol al anilor '90 in toata lumea. Gizmodo:
CES 2015. Sony a relansat unul dintre gadgeturile audio simbol al anilor '90 in toata lumea. Gizmodo: "Pretul este ucigator"

In toamna anului 2014, faimosul Sony Walkman se ridica din cenusa anilor '90, renascand sub forma unei pasari Phoenix de tip audio hi-definition, capabila sa citeasca formate lossless si la un pret de 300 de dolari.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.