CES 2015. Sony a relansat unul dintre gadgeturile audio simbol al anilor '90 in toata lumea. Gizmodo: "Pretul este ucigator"


Ultimul update: Vineri 09 Ianuarie 2015 07:01
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015 14:02
Categorie: Smart things
Sony Walkman NW-ZX2

In toamna anului 2014, faimosul Sony Walkman se ridica din cenusa anilor '90, renascand sub forma unei pasari Phoenix de tip audio hi-definition, capabila sa citeasca formate lossless si la un pret de 300 de dolari.

Astazi, scrie Gizmodo, la targul CES 2015, acelasi Walkman se mai intoarce o data, insa costa cam cat o masina second-hand Cadillac Eldorado din '89. In afara de numele binecunoscut in toata lumea si capacitatea de a reda o gramada de formate audio, noul Walkman NW-ZX2 se bazeaza pe constructia predecesorului sau, cu stocare interna de 128 GB, un slot microSD si un display de tip touch. O alta imbunatatire este faptul ca se poate conecta la internet si ca nu este foarte mare.

Per total, arata ca un mic player audio, insa pretul este ... extraordinar: 1200 de dolari. "Nu incape nicio indoiala ca arata frumos si ca se aude cat de bine se poate auzi un music player (in functie de castile audio, probabil)." - mai scriu cei de la Gizmodo. In plus, gadgetul este si compatibil cu Google Cast, ceea ce inseamna ca sunetul din dispozitiv poate fi proiectat sa fie redat pe multe alte sisteme audio.

"Insa sa ceri oamenilor sa plateasca 1200 de dolari pe un player audio care ruleaza o versiune Android veche de 2 ani de zile, asta cu siguranta este o chestie ucigatoare, care chiar si cu 128 GB se va umple rapid cu acele fisiere audio la inalta rezolutie, lucru care nu prea pare ceva sanatos la cap.." - concluzioneaza Gizmodo.

Sursa: Gizmodo