Apple a lansat iPhone X, 8 și 8 plus. Ce aduc nou

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2017 08:47
Categorie: Smart things

Apple a lansat marţi seară trei telefoane nou-nouţe. Cel mai aşteptat a fost iPhone X, cel care marchează 10 ani de apariţia primei generaţii.

iPhone X vine cu un ecran care acoperă toată partea frontală a telefonului şi cu un preţ cel puţin la fel de spectaculos. 1000 de dolari fără taxe. Apple renunţă şi la butonul Home, cu senzorul de amprentă în favoarea deblocării pe bază de recunoaștere facială. Şi asta nu este singură noutate Apple, căci tot marţi-noapte au lansat şi iPhone 8 şi 8 Plus.

iPhone X se remarcă, la prima vedere, prin ecranul spectaculos. Are un ecran nou - Super Retina - care foloseşte tehnologie OLED. Şi butonul Home a dispărut ca să-i facă loc displayului.

Zvonurile s-au adeverit. Senzorul de amprenta dispare ca să-i facă loc unei noi tehnologii, FaceID. Deblocarea se face de-acum cu faţa.

Phil Schiller, director de marketing: "Telefonul tău e blocat până te uiţi la el şi te recunoaşte. Numim asta Face ID. Face ID îţi învaţă faţa. Chiar dacă îţi schimbi tunsoarea sau dacă îţi pui ochelari. Şi se adaptează, dacă, spre exemplu, decizi să îţi laşi barbă. Merge atât ziua, cât şi noaptea."

Apple garantează că sistemul nu poate fi păcălit de o poză sau de un mulaj şi spune că este de 20 de ori mai sigur decât cel cu amprentaă. Doar că în timpul prezentării a dat o mică eroare.

Un buton lateral te ajută să lansezi uşor SIRI.

Apple a mai anunţat două noi telefoane. iPhone 8 şi varianta cu ecran mai mare, iPhone 8 plus. Ambele reprezintă varianta îmbunătăţită a lui iPhone 7. Noul smartphone are exteriorul integral din sticlă, şi asta pentru că în sfârşit, vin şi cu încărcare wireless. Aşa cum modelele Samsung au deja de câţiva ani.

Phil Schiller, director de marketing: "Este cea mai rezistentă sticlă folosită la un smartphone. Este complet sigilat şi are rezistenţă la apă şi la praf."

Are un procesor cu 25 la sută mai rapid decât cel de pe iPhone 7 şi două camere de 12 MP, cu stabilizare optică şi senzori mai performanţi în lumina slabă.

iPhone 8 ajunge în magazine începând cu 22 septembrie, la un preţ de pornire de 700 de dolari. iPhone X are un preţ care porneşte de la 999 de dolari şi va fi disponibil în magazine din 3 noiembrie.

Atenţie, însă. Aceste preţuri sunt fără taxe. Aşa că iPhone Zece ar putea ajunge la noi în ţară la aproape 5.500 de lei. M

Cercetătorii caută să explice marele mister: ce a fost înainte de Big Bang?
Cercetătorii caută să explice marele mister: ce a fost înainte de Big Bang?
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery