iLikeIT. Aplicațiile de pe telefon care ne înregistrează datele personale
Nu doar Facebook colectează date prețioase despre fiecare utilizator, ci și celelalte rețele de socializare ori motoare de căutare pe care le folosim.
Iar aceste date sunt strânse evident, cu ajutorul nostru, pentru că ne dăm consimțământul de fiecare dată când le utilizăm.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
George Buhnici ne oferă câteva exemple de companii care colectează date de la noi:
- Google are public faptul că adună detalii despre câte căutări facem, informații despre numerele noastre de telefon, pe cine sunăm, data și durata apelului, sms-urile, adresele de pe care am intrat pe internet. De asemenea, Google păstrează, atunci când folosești servicile sale, o urmă completă, adică browserul tău va fi urmărit cap-coadă.
- Twitter. Și ei colectează date - chiar și după ce ai părăsit motoarele de căutare, iar dacă te loghezi cu Twitter sau Facebook aceste aplicațîi vor ști ce faci pe internet.
- Spotify. Dacă folosești o versiune free, ei avertizează că pot folosi puterea procesorului tău de pe telefon pentru a furniza reclame și pentru a colecta informații penttru partenerii lor de publicitate.
- Instagram este o companie deținută de Facebook, iar ei spun că folosesc unelte de la parteneri terți, colectează informații trimise de device-urile utilizatorilor pentru Instagram. Așa se face că dacă ați căutat ceva pe internet vă treziți cu o reclamă cu acel produs pe Instagram.
Puteți intră pe Androidul vostru la secțiunea ”Aplicații”, iar acolo veți găsi un Tab care se numește ”permisiuni”. George Buhnici a descoperit nu mai puțin de 28 de aplicații care îi accesează microfonul.
Sfatul lui George este să renunțați la serviciile care nu vă respectă intimitatea, pentru că atunci când ceva este gratis ... produsul suntem noi!
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, twitter, facebook, instagram, camere de supraveghere, george buhnici,
Dată publicare:
27-03-2018 11:05