iLikeIT. Facebook are lista completă a telefoanelor şi SMS-urilor utilizatorilor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Nu doar operatorul de telefonie mobil[ ştie pe cine am sunat sau cui i-am dat mesaje. Ştie şi Facebook, care ţine rapoarte lungi despre toate apelurile efectuate.

A strâns toate aceste informaţii cu ajutorul aplicaţiei de mesagerie şi prin câteva întrebări la care utilizatorii au răspuns în grabă.

În pagina de setări a versiunii de desktop, Facebook oferă utilizatorilor opţiunea de a descărca o arhivă cu toate datele personale colectate de companie. În această arhivă au fost găsit acum date despre apelurile şi SMS-urile utilizatorilor. Mai conceret, este vorba istoricul apelurilor şi al mesajelor.

Au fost afectaţi doar utilizatorii de Android. Facebook le-ar fi folosit datele în cadrul algoritmului de recomandare al prietenilor, după ce utilizatorii aplicaţiei au acceptat să sincronizeze agenda telefonică cu lista de prieteni de pe Facebook.

Colectarea datelor a fost facilitată de modul în care Android a gestionat accesul aplicaţiilor la datele personale stocate pe telefon. Chiar dacă sistemul de operare creat de Google a fost îmbunătăţit, API-ul vechi, care le permitea aplicaţiilor colectarea facilă a datelor a rămas activ şi a putut fi folosit de către dezvoltatori până în octombrie 2017.

Ca urmare a acestor acuze, Facebook a emis un comunicat prin care specifică faptul că nu a colectat şi conţinutul convorbirilor sau al mesajelor, ci doar istoricul acestora.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO