iLikeIT. Aplicatiile care muncesc pentru noi. Cum sa primim email automat cand e vreme rea sau sa se inchida telefonul seara

Ultima actualizare: 31-08-2015 07:42

Telefonul stie mereu unde suntem, iar acum a venit momentul sa profitam si noi de pe urma localizarii. Daca ati depasit teama de conspiratii in care sunteti urmarit peste tot, ati putea sa va activati nu doar GPS-ul, ci si WiFi-ul.

De ce? Din mai multe motive.

Un mall din Bucuresti, de exemplu, a lansat recent o aplicatie care ii ajuta pe clienti sa descopere foarte usor promotiile. Noul sistem are la baza beacon-ul, adica un senzor care poate sa comunice cu telefonul inteligent prin intermediul unei aplicatii. Acest dispozitiv, mic, discret, a impanzit mall-ul. In momentul in care clientul se apropie de magazinul unde este amplasat dispozitivul, il recunoaste si ii transmite informatii despre produsele care ar putea sa il intereseze. De pilda o reducere la incaltamintea de barbati de 20 la suta.

Aplicatia pe care clientul este invitat sa o descarce cand intra in magazin, se poate conecta la pagina de Facebook pentru a afla mai multe despre cumparator: varsta, sexul, orasul. In functie de interesele lui ii transmite informatii despre anumite produse. Sistemul poate tine minte de cate ori s-a apropiat un client de un produs. O informatie extrem de valoroasa spun vanzatorii.

Ciprian Pasca, dezvoltatorul sistemului: "Poate sa-si dea seama ca pe acest consumator il intereseaza acel produs. El va primi din partea magazinului un mesaj in telefon care ii spune 'Mihai, pentru ca te intereseaza acest produs iti oferim un discount de 10 la suta."

In hipermarket, aplicatia magazinului ii anunta pe clienti ce reduceri sunt la raioanele prin care merg.

Bogdan Lupu, reprezentantul unui hipermarket: "Beacon-ul simte prezenta telefonului si trimite o oferta relevanta pentru zona asta. In cazul nostru exista aceasta promotie".

Magazinele spera sa dea lovitura, in conditiile in care 87 la suta dintre romani au un telefon inteligent in buzunar cand merg la cumparaturi. Potrivit dezvoltatorilor, 30 la suta dintre clientii mallurilor din America sau vestul Europei folosesc deja aplicatiile magazinelor.

Mai exista insa si alte aplicatii care stiu sa faca anumite lucruri pentru voi, daca le programati corespunzator. Iata cateva dintre acestea:

- If This Thant That - dupa ce instalati aplicatia pentru Android sau iOS va puteti alege ce vreti sa faca telefonul vostru. De exemplu: cand ajungeti acasa sa trimita automat un mesaj sotiei sau sotului. Lista completa de "misiuni" o gasiti aici.

- Aviate este un launcher de Android, dezvoltat de Yahoo, care stie sa faca multe lucruri destepte.

- Automatit, Trigger si ON {X} sunt aplicatii similare cu IFTT, care stiu sa faca diferite lucruri pentru utilizatori, in mod automat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO