IFA BERLIN 2017. Aplicația Bosch care poate porni şi opri totul în locuinţă

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Joi 07 Septembrie 2017 09:56
Categorie: Smart things

Inovaţia se mută în case, cel puţin aceasta este direcţia producătorilor de gadgeturi, care vor să ne transforme locuinţa.

Se merge pe ideea că totul trebuie să fie conectat, oriunde şi la orice ora, de la fereastră până la draperii şi de la televizor până la suportul pe care este aşezat.

Casă inteligentă trebuie să aibă totul conectat în ea. Cel puţin această este viziunea celor de la Bosch. Aplicaţia de pe tabletă poate porni şi opri totul în locuinţa.

Inclusiv sistemul de alarmă  care vine şi cu o camera ce se învârte după cel care trece prin faţă ei. Există senzori şi pentru fereastră, astfel încât să puteţi fi anunţat dacă aţi lăsat-o deschisă.

George Buhnici: "Tot din aceeaşi aplicaţie pot să îmi creez o mulţime de scenarii. Spre exemplu, șemineul e de fapt un televizor pe care îl pot porni şi opri după bunul plac. Îmi mai place că pot controla toate prizele, lămpile, ce uşi sunt deschise. Scenarii prin care pot să îi spun casei ce să facă atunci când vin sau plec, când dorm, să controlez luminiile.”

Ne mutăm acum în sufragerie şi vorbim despre televizoarele spectaculoase lansate la IFA Berlin. O propunere îndrăzneaţă, cu tehnologie OLED, vine de la cei de la Bang & Olufsen.

George Buhnici: "Aşa arată un televizor care nu doar se aude foarte bine ci se şi vede excelent. Dincolo de panoul OLED de pe televizorul Bang & Olufsen, foarte interesant este şi suportul, piciorul care se mişcă în jurul axului şi care aşează televizorul perfect, indiferent pe ce fotoliu alegi să stai la film în seară asta."

Şi Panasonic vine cu un televizor inteligent cu tehnologie OLED. Doar că nici el nu intră în categoria "oferte de neratat"....deocamdată.

George Buhnici: "Ce trebuie să ştii despre televizoare în 2017-2018, păi trebuie să alegi tehnologia, LED sau Oled. Pe Led ai cel mai bun raport calitate preţ, 4K, HDR. În schimb, pe Oled, primeşti cel mai bun nivel de negru din industrie. Mai apare şi problema de preţ, cel mai ieftin e sub 2000 de euro, în timp ce acel OLED de 77 de inch costă 20.000 de euro."

În televizoarele de acum, tot mai subţiri, nu prea mai este loc pentru difuzoare de calitate. Există însă soluţii.

George Buhnici: "Avem veşti bune şi pentru pasionaţii de muzică de calitate, aici la IFA Berlin, brandul Technics, care a revenit din cenuşă aă o pasăre Phoenix vine cu lucruri absolut spectaculoase. Un All in One, numit Ottawa F este un player care poate să ducă şi CD-uri şi DVD-uri şi MP3-uri, într-un ambalaj compact, super-premium ca design. La capitolul căşti, EAH T700 sunt nişte căşti mari, sănătoase care arată că Technics reuşeşte să se readapteze la prezent, după o pauză de o generaţie."

IFA Berlin. Cum îți uzi florile sau îți tunzi iarba când ești plecat de acasă
IFA Berlin. Cum îți uzi florile sau îți tunzi iarba când ești plecat de acasă
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery