ICEEfest 2016. De la ancheta care a dezvaluit situatia criminala din spitalele Romaniei pana la lupta online cu cancerul


Ultimul update: Duminica 22 Mai 2016 07:09
Data publicarii: Joi 19 Mai 2016 14:18
Categorie: Smart things
Catalin Tolontan - agerpres

Catalin Tolotan va vorbi despre ancheta ce a expus uriasa problema a dezinfenctantilor din spitale la ICEEhealth, in cadrul ICEEfest 2016.

Catalin Tolontan merge la ICEEhealth, eveniment-satelit din cadrul ICEEfest

Investigatia ziaristilor de la Gazeta Sporturilor privind dezinfectantii Hexi Pharma este pe cale sa rastoarne din temelii sistemul medical din Romania.

Catalin Tolontan a confirmat participarea la ICEEhealth pentru a da detalii despre impactul generat de anchetele sale privind sanatatea, despre puterea mediul digital in jurnalism si despre rolul presei in insanatosirea sistemului medical din Romania.

In afara redactorului sef al GSP, pe 10 iunie, in a doua zi a festivalului, vor veni la Bucuresti specialisti recunoscuti pe plan mondial, gata sa impartaseasca din experienta adunata in cel mai important aspect al vietii noastre: sanatatea.

Iata cateva exemple:

• Mircea Popa - despre cum digitalul transforma dermatologia
• Salvatore Iaconesi - despre potentialul tehnologiilor open source pentru inovare in medicina
• Alistair Wicken - rolul aplicatiilor si al dispozitivelor de monitorizare in sanatate
• Denise Silber - despre sanatatea digitala in Europa
• Karolina Korth - despre tehnologia care ne imbunatateste viata
• Lavinia Ionita - despre personalizarea metodelor de tratament, implicand ultimele descoperiri in genomica
• Scott Summit - importanta designului in e-health

Lista completa a invitatilor poate fi gasita pe site-ul oficial.

La ICEEhealth se vor dezbate solutii pentru fitness si wellness, telemedicina, aplicatii si dispozitive de monitorizare pentru diverse afectiuni, tiparirea 3D aplicata in sanatate, precum si noi paradigme pentru studii clinice si terapii.

E un eveniment deschis unor categorii foarte variate: de la cei interesati de un stil de viata sanatos, la doctori, pacienti, antreprenori, farma si pana la cercetatori.

Vom vedea, de exemplu, si cum realitatea virtuala castiga teren, fiind folosita din faza de educatie medicala pana la interventii terapeutice.

Doza de inspiratie: sa-i cunoastem pe creativii care vin la ICEEfest 2016

ICEEfest a publicat Agenda pentru editia de anul acesta a festivalului (9&10 iunie) iar sesiunile focusate pe creativitate sunt mai mult decat convingatoare.

Setlist-ul cuprinde agentii ale caror campanii au facut inconjurul lumii si personaje care au in spate povesti cu adevarat inspirationale.

“Creativity is contagious, pass it on”, a spus Albert Einstein. Deci, sa-i cunoastem pe cativa dintre creativii care vor urca pe scena ICEEfest:

• Franc Cheetham: dupa 15 ani in cadrul unor companii castigatoare de premii internationale, Franc s-a alaturat echipei Google Zoo din postura de Art Director, Designer, Creative si UX Designer. In prezent face parte si din juriul Awwwards
• Anthony Baker: a venit la R/GA in 2011. In tot acest timp a luat parte la proiecte recunoscute la nivel mondial pentru brand-uri precum Beats by Dr. Dre, Google, BBC, Nokia si Microsoft
• Damola Timeyin: strategul BBH Live, una dintre cele mai faimoase agentii, cu birouri in Londra, New York, Singapore si Mumbai
Frans Vriesendorp a lansat INDG in 1999 iar in 2002 a colaborat la crearea vizualizarii 3D a noului interior de la Rijksmuseum din Amsterdam. Anul trecut, INDG a castigat un Webby cu proiectul Amikasa, aplicatie destinata designului interior

“Imi plac ideile. Orice idee. Nu vreau sa fiu incorsetat intr-o singura abordare. Imi place sa incerc lucruri noi. Imi place dezordinea. Imi place sa experimentez si sa invat din esecuri”, a spus Horacio Chacho Puebla, intr-un preview al speech-ului sau de la ICEEfest. Horacio e CCO & Partner la LOLA MullenLowe.

• si pentru ca tot vine vara, iata cum arata o parte din campania Lola MullenLowe pentru Magnum:

Salvatore Iaconesi este un inginer. Un artist. Un hacker. Si un designer. Si da, Salvatore a supravietuit dupa ce a fost diagnosticat cu cancer la creier, fiind acum un promotor perseverent al libertatii surselor online.

Incredibila lui poveste o puteti citi aici. Salvatore va vorbi si in cadrul ICEEhealth, eveniment satelit marca ICEEfest. Pana atunci, uite discursul sau TED: What happened when I open-sourced my brain cancer

Mark Aris (Strategic Plannig Director si Partener la 4 Wise Monkeys), Bas van den Beld (Fondator State of Digital) sau Catalin Nastasoiu (creatorul Ronativ) sunt alte nume importante din lista creativilor ICEEfest.

Setlist-ul complet e publicat pe site-ul oficial

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – este organizat in parteneriat cu Orange, cu sprijinul Volkswagen, XAXIS, BCR si Prometheus. Companiile interesate sa se alature o mai pot face inca, aici.

Ultimele bilete la pretul actual, inainte de scumpirea lor, sunt disponibile pe site-ul festivalului.

ICEEfest creativity Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Catalin Tolontan - agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

LIVE BLOG de la ICEEfest: cele mai noi vesti de la reprezentantii Facebook si Google
LIVE BLOG de la ICEEfest: cele mai noi vesti de la reprezentantii Facebook si Google
90 de experti internationali si 2000 de participanti din 14 tari vin in Bucuresti, la ICEEfest
90 de experti internationali si 2000 de participanti din 14 tari vin in Bucuresti, la ICEEfest
ICEEfest 2015 - Agenda completa: 80 de speakeri si 60 de ore de prezentari si traininguri
ICEEfest 2015 - Agenda completa: 80 de speakeri si 60 de ore de prezentari si traininguri
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery