Hackerul român care a spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington, extrădat
Magistraţii Curţi de Apel Bucureşti au admis, marţi, cererea de extrădare venită din partea SUA pentru cei doi hackeri români care au spart sistemul de supraveghere al Poliţiei din Washington,.
Mihai Alexandru Işvanca (25 de ani) şi Eveline Cismaru (28 de ani), vor fi extrădați, însă în cazul tânărului autoritățile au amânat predarea până la soluţionarea unui dosar aflat la DIICOT Bacău sau, în caz de condamnare, până la punerea în libertate a acestuia.
De asemenea, instanţa a stabilit eliberarea lui Mihai Alexandru Işvanca, arestat preventiv pe 16 decembrie.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
În ceea ce o priveşte pe Eveline Cismaru, judecătorii au decis menţinerea arestării provizorie la domiciliu, în vederea predării, până la data de 14 martie.
Decizia nu este definitivă.
Potrivit AFP, o plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru, sunt acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice.
Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul lunii ianuarie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul "ransomware", pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor.
Afacerea "a fost de cea mai înaltă prioritate", deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani.
Secret Service - însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a anturajului acestuia -, precum şi alte agenţii "s-au asigurat rapid că sistemul camerelor de supraveghere este sigur şi operaţional".