Facebook va introduce o nouă funcție. Beneficiile de care se vor bucura utilizatorii

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 19 Decembrie 2017 20:27
Categorie: Smart things
facebook

Facebook Inc. a anunţat marţi că va începe să folosească o tehnologie de recunoaştere facială pentru a-i anunţa pe utilizatori atunci când fotografii ale acestora sunt încărcate de alte persoane pe reţeaua de socializare.

Compania a precizat într-un comunicat că această funcţie va rămâne opţională, pentru a permite unora dintre utilizatori să îşi protejeze identitatea. Potrivit Facebook, alţi utilizatori doresc să primească notificări în situaţiile în care fotografiile lor sunt utilizate fără ca acest lucru să le fie adus la cunoştinţă, scrie Agerpres

Funcţia nu va fi disponibilă deocamdată în Canada şi în Uniunea Europeană, au precizat reprezentanţii Facebook. Legislaţiile din domeniul protejării vieţii private sunt mai stricte în aceste jurisdicţii, însă compania americană speră că noua funcţie va fi implementată în viitor şi în teritoriile menţionate.

Companiile din industria tehnologiei au dezvoltat în ultimii ani o varietate de funcţii care folosesc tehnologia de recunoaştere facială, în pofida temerilor legate de modul în care datele faciale ar putea fi utilizate. În septembrie, Apple Inc. a dezvăluit că utilizatorii noului model iPhone X vor putea să îşi deblocheze telefonul mobil folosind o funcţie de recunoaştere a feţelor lor.

Tehnologia de recunoaştere facială face parte din strategia de dezvoltare a companiei Facebook încă din anul 2010, când reţeaua de socializare a început să ofere utilizatorilor sugestii în privinţa persoanelor pe care aceştia ar putea să le eticheteze în fotografii. Şi această funcţie este opţională.

iLikeIT: Moose App, rețeaua socială anonimă

Pentru persoanele care au bifat noua opţiune, Facebook va creea un şablon al chipului lor prin analizarea pixelilor provenind din fotografiile în care persoana în cauză a fost deja etichetată. Apoi, Facebook va compara noile imagini încărcate pe reţea cu acel şablon facial.

Facebook va şterge şablonul facial al oricărui utilizator care decide să renunţe la această funcţie, a precizat Rob Sherman, directorul adjunct al departamentului de confidenţialitate din cadrul companiei americane.

Cu ajutorul noii funcţii, persoanele care au optat pentru utilizarea acesteia vor primi o notificare de la Facebook dacă o fotografie a lor a fost încărcată pe reţea, însă numai în cazul în care imaginea respectivă este una la care algoritmul Facebook a avut acces în prealabil.

Compania americană intenţionează să adauge în viitor şi un buton "on/off" ("activare/dezactivare") pentru a permite utilizatorilor să controleze mai uşor funcţiile Facebook asociate cu recunoaşterea facială, a explicat Rob Sherman.

De asemenea, Facebook intenţionează să folosească tehnologia de recunoaştere facială şi pentru a-i notifica pe utilizatori atunci când o altă persoană încarcă o fotografie a lor şi o folosesc pe post de fotografie de profil, pentru a stopa astfel furturile de identitate. Aceeaşi tehnologie va putea fi utilizată şi pentru a dezvolta software-uri care descriu fotografiile în cuvinte pentru persoanele cu deficienţe de vedere, pentru ca acestea să poată să recunoască persoanele din imaginile publicate pe reţea.

facebook Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Ce a postat pe Facebook ministrul Tudorel Toader în timp ce în Parlament se modificau legile justiției

Ce a postat pe Facebook ministrul Tudorel Toader în timp ce în Parlament se modificau legile justiției

iLikeIT: Moose App, rețeaua socială anonimă

iLikeIT: Moose App, rețeaua socială anonimă

Un tânăr de 22 de ani, din Târgu Jiu, s-a sinucis din dragoste. Mesajul cutremurător de pe Facebook

Un tânăr de 22 de ani, din Târgu Jiu, s-a sinucis din dragoste. Mesajul cutremurător de pe Facebook

telefoane pliabile

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele

Robotul Sophia, așteptat la București de 3000 de oameni. Biletele, vândute integral

iLikeIT. Lista celor patru jocuri pe care să le încercați în weekend

femeie la medic

iLikeIT. Aplicaţia care îţi permite să te programezi la medic oriunde în România