Facebook pregateste noi schimbari. Motorul de cautare va fi imbunatatit

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00
Facebook, telefon

Reteaua sociala Facebook a anuntat, luni, imbunatatirea functionalitatilor motorului sau de cautare interna, care ar trebui sa permita utilizatorilor sa gaseasca mai usor continutul publicat in trecut de prieteni, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Facebook a prezentat in 2013 functia Graph Search, care, spre deosebire de motoarele de cautare clasice, precum Google Search, nu cauta pe internet, ci doar in interiorul retelei de socializare.

Capacitatile de functionare a cautarii au fost, la inceput, limitate (gasirea, de exemplu, a prietenilor care locuiesc intr-un anume oras), dar Facebook a promis atunci o dezvoltare progresiva.

"Ne-ati spus ca lucrul cel mai important este sa puteti gasi mesaje pe care le-ati vazut anterior, iar acum puteti face asta", a anuntat Facebook intr-un mesaj publicat luni pe blogul oficial al companiei.

"Cu o cautare rapida veti putea gasi un videoclip amuzant, un articol interesant pe care voiati sa il cititi sau fotografiile de la casatoria prietenilor, de vara trecuta", a mai precizat Facebook. Functia de cautare va fi disponibila, incepand de saptamana aceasta, pentru utilizatorii americani ai platformei, care intra pe Facebook de pe un computer si de pe iPhone.

Graph Search respecta criteriile de confidentialitate ale fiecarui mesaj publicat pe Facebook si nu permite decat afisarea de continut care a fost partajat de contactele utilizatorului cu acesta sau informatii care sunt publice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO