Elon Musk: Inteligența artificială este mult mai periculoasă decât armele nucleare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
inteligenta artificiala

Elon Musk a lansat noi avertizări legate de dezvoltarea necontrolată a inteligenței artificiale (AI). 

Potrivit Profit.ro, șeful Tesla, SpaceX și OpenAI spune că inteligența artificială este mult mai periculoasă pentru omenire comparativ cu armele nucleare, iar cei care refuză să recunoască pericolele potențiale sunt “nebuni”.

“Este nevoie de o instituție publică care are cunoștiințele necesare și care să supravegheze (sectorul) pentru a confirma că toată lumea dezvoltă tehnologii AI sigure. Este un lucru extrem de important. Cred că pericolul reprezentat de AI îl depășește cu mult pe cel constituit de focoasele nucleare și nimeni nu ar sugera să permitem cuiva să construiască focoase după bunul plac. Ar fi o nebunie”, a spus Musk la festivalul SXSW, din Texas, citat de CNBC.

Antreprenorul american a militat și anterior în favoarea înființării unei autorități de reglementare în domeniul inteligenței artificiale, atât în SUA, cât și la nivel global, trimițând, în acest sens, o scrisoare către Națiunile Unite semnată de peste 100 de jucători din industria tehnologică.

“Și țineți minte ce va spun, AI este cu mult mai periculoasă decât armele nucleare, cu mult mai periculoasă. Și atunci de ce nu avem o autoritate de reglementare? Este o nebunie”, a subliniat el la SXSW.

Mai multe detalii citiți pe profit.ro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO