130 de licee din Romania vor face cunostinta cu tehnologia. Cum functioneaza "biblioteca digitala"


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2013 07:06
Data publicarii: Miercuri 06 Noiembrie 2013 19:16
Categorie: Smart things

Pana cand manualele clasice vor fi inlocuite de e-book-uri, elevii din peste 130 de licee pot descarca direct pe telefon, laptop sau tableta 100 de carti.

Volumele sunt din programa scolara, dar si din categoria celor pentru dezvoltare personala. La sfarsitul anului, proiectul va exista in 300 de licee.

"Biblioteca digitala'' este de fapt un banner urias de cativa metri patrati pe care sunt desenate o suta de carti. Liceenii le pot descarca in format electronic prin simpla scanare a unui cod QR. Volumele sunt impartite pe categorii: beletristica, dezvoltare personala, istorie si mitologie, limbi straine, stiinte, teatru, poezie si arta.

Radu Dinescu, elev: ''Am descarcat 'Marele zodiac al iubirii'. Mi s-a parut interesant. Vezi cartea, te intereseaza si o descarci. Este si un pic mai atractiv pe telefon, pentru ca este si mai aproape de tehnologie".

Odata ce a descarcat volumul, elevul poate mari literele si poate face adnotari fara sa fie certat si pus sa plateasca pentru ca a mazgalit cartea.

Vlad Stoica, elev: "M-ar interesa in special autori romani: Caragiale, Alecsandri, Cosbuc. Acum sunt sigur ca o sa citesc din ce in ce mai mult''.

Dan Baban, director Liceul de Arte Sibiu: ''Mi se pare bun pentru ca e vorba de familiarizarea copiilor cu noile tehnologii si apoi posibilitatea de a citi oricand si oriunde, pe drum, in autobuz, in deplasare, la scoala sau de la scoala si, bineinteles, si acasa".

Biblioteca Digitala este un proiect al unor firme private aprobat de Ministerul Educatiei.

Drumul spre varf, mai putin periculos. Tehnologia care localizeaza oamenii pierduti in munti
iLikeIT. Gadgeturi sub forma de cadouri. Recomandari pentru cei pasionati de tehnologie