Cum poti afla daca ti-a spart cineva contul de Google. Noua optiune oferita de companie sporeste securitatea conturilor

Ultima actualizare: 29-11-2014 07:05
Google

Google a lansat o noua functie care le permite utilizatorilor sa verifice cand si de pe ce dispozitive le-a fost accesat contul, scriu cei de la Mashable.

Astfel, daca aveti banuieli ca nu sunteti singurul care stie parola contului dumneavoastra si observati vreo activitate suspecta, acum puteti verifica din tab-ul cu optiuni, la sectiunea "Devices & activities" toate dispozitivele de pe care ati fost logat in ultimele 28 de zile, precum si locul de unde v-ati conectat.

O optiune similara ofera si Facebook. Cu ajutorul acestora, utilizatorii pot sesiza la timp daca cineva le-a spart contul si le-a invadat intimitatea.

Google isi sfatuieste utilizatorii sa-si schimbe parola cu una cat mai sigura, in timp ce Facebook ofera varianta unei duble verificari, prin introducerea unui cod primit pe telefon la prima conectare.

Anuntul celor de la Google vine dupa ce, in urma cu o luna si jumatate, Yahoo s-a confruntat cu o stiuatie de criza cand mai multi hackeri romani au accesat in mod ilegal serverele companiei, utilizand Shellshock, o eroare de codificare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO