CES 2018. Măsuri speciale de securitate la evenimentul la care sunt așteptați 170.000 de vizitatori


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 08 Ianuarie 2018 07:53
Categorie: Smart things

În Las Vegas, pregătirile au intrat în linie dreaptă înainte de deschiderea mult aşteptatului târg de tehnologie CES.

170.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la eveniment, ceea ce înseamnă o provocare uriaşă pentru organizatori, mai ales la capitolul securitate.

Ca să obţină mai uşor informaţii în cazul unor incidente, au pus la dispoziţia participanţilor şi o aplicaţie care poate fi descărcată gratuit.

Las Vegas a fost anul trecut scena unui atac armat sângeros.

Anul trecut, în prima zi a lunii octombrie, un individ înarmat deschidea focul de la ferestrele unui hotel, asupra mulţumii care participa la un concert. 58 de oameni au murit şi aproape şase sute au fost răniţi în ceea ce a fost numit cel mai grav atac armat din istoria recentă a Statelor Unite.

Cu gândul la asemenea atrocităţi, dar şi la pericolul unui atentat terorist, organizatorii CES au luat măsuri speciale de securitate. Mai ales că la eveniment sunt aşteptate să ajungă peste 170.000 de persoane.

Şi pentru că vorbim despre un târg de tehnologie, noutatea acestei ediţii este reprezentată de o aplicaţie pe care toţi participanţii şi-o pot instala pe telefonul inteligent.

Allison Fried, organizator: "Echipele noastre sunt în permanentă legătură cu poliţia locală şi federală. Această aplicaţie este o măsură de securitate în plus, mai ales că îi implică în proces şi pe participanţi."

Creată iniţial pentru a fi folosită în campusurile universitare, a fost adaptată recent şi pentru astfel de evenimente.

Allison Fried, organizator: "Poţi raporta dacă vezi ceva suspicios, ceva care nu pare în regulă. Sunt 12 situaţii prestabilite din care poţi alege. Sau poţi trimite tu singur un mesaj, chiar anonim."

"LifeSafe" le oferă utilizatorilor posibilitatea să obţină informaţii de la organizatori şi de la forţele de ordine, în cazul unui incident. În plus, oricine poate oferi date despre un individ sau un bagaj suspect. Graţie GPS-ului, poliţiştii vor şti exact unde este problema.

Allison Fried, organizator: "Să zicem că vezi un pachet suspect, ceva ce nu pare în regulă. Noi vrem să îţi fie cât mai uşor să anunţi poliţia. Te duci pe butonul de informaţii şi ai nouă opţiuni prestabilite. În cazul unui pachet suspect, poţi trimite o poză cu acesta. Poţi înregistra un filmuleţ sau poţi înregistra un mesaj vocal."

În plus, vizitatorii pot folosi aplicaţia pentru a anunţa dacă au pierdut ceva sau dacă au fost victimele unei agresiuni.

Cel mai mare târg de tehnologie din lume își deschide porțile. 3900 de companii vor fi prezente
Cel mai mare târg de tehnologie din lume își deschide porțile. 3900 de companii vor fi prezente
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery