Ce a cumparat Google de la NASA pentru UN MILIARD de dolari. "Vrem sa investim in explorarea spatiului"

11-11-2014 13:20


hangarul unu de la baza Moffett

O achizitie misterioasa a gigantului Google a aprins curiozitatea celor care stau toata ziua pe Internet

Google a luat pentru 60 de ani o baza aeriana a NASA, pentru care va plati 1,16 miliarde de dolari. Stirea, anuntata chiar pe site-ul Agentiei Spatiale Americane, a facut turul Internetului, cei care urmaresc activitatea Google intrebandu-se la ce va folosi gigantul cautarilor online o baza aeriana.

Este vorba de baza de la Moffett, California, unde se afla si „Hangarul Unu”, una dintre cele mai mari constructii din lume, intins pe 32.000 de metri patrati. Potrivit anuntului oficial facut de NASA, Agentia Spatiala vrea sa isi „extinda prezenta in spatiu si sa o reduca pe cea de pe Terra”. Astfel ca milioanele cheltuite anual pe intretinerea si renovarea acestei baze, construita in anii ’30, vor merge in alte domenii. „Vrem sa investim banii contribuabililor in descoperiri stiintifice, in dezvoltare tehnologica si in explorarea spatiului”, se afirma in comunicatul NASA.

Noul serviciu lansat de Google in Romania. Ce puteti pati daca nu il dezactivati dupa prima luna

Baza aeriana a fost luata de Planetary Ventures, o subsidiara a Google, care nu a anuntat ce va face cu ea – insa nu are voie sa o demoleze sau sa-i schimbe destinatia, dat fiind ca Hangarul Unu e considerat monument istoric. Site-ul de tehnologie Gizmodo presupune insa ca baza va fi utilizata ca aeroport privat pentru conducerea companiei.

Sursa: NASA