BlackBerry ar putea opri productia de smartphone-uri

Ultima actualizare: 14-04-2014 00:13
Blackberry

Veste trista pentru iubitorii telefoanelor BlackBerry. Directorul executiv al companiei a anuntat ca ar putea renunta la productia smartphone-urilor daca afacerea nu devine profitabila.

"Daca nu pot face bani din vanzarea telefoanelor, atunci nu va mai exista o asemenea afacere" a declarat John Chen, potrivit The Guardian. Acesta a revenit apoi asupra declaratiei si i-a asigurat pe clientii fideli ca nu va renunta pur si si simplu, ci va lupta din greu sa mentina compania pe o linie de plutire.

O asemenea decizie ar avea un impact major pentru BlackBerry care a inventat piata smartphone-urilor si care acum este dominata de gigantii de la Apple si Google.

Anuntul vine in urma unei scaderi a incasarilor in ceea ce priveste vanzarea telefoanelor. Motiv pentru care Chen a facut apel la clienti sa cumpere in continuare mobilele, deoarece rolul jucat de ei in acest proces este unul foarte mare.

Reprezentantii BlackBerry se concentreaza in acesta perioada pe dezvoltarea serviciilor de software, care sunt inca o amenintare pentru restul producatorilor de smartphone, informeaza Fox.

In prezent, compania detine 44.000 de brevete, iar serviciul BlackBerry Messenger (BBM) are 115 milioane de abonati inregistrati si aproximativ 85 de milioane de utilizatori activi lunar.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO