iLikeIT. Cele mai mari esecuri ale tehnologiei din ultimii ani. De ce nu au prins bratarile de fitness sau televizoarele 3D
In ultimii ani, revolutia tehnologica ne-a umflat ego-ul si ne-a marit asteptarile. Clipurile cu montaj a la Apple sau GoPro au intretinut artificial asteptarea pentru sute de gadgeturi - cu hibe mari. Inevitabil, am ajuns sa fim, pe alocuri, dezamagiti.
Spre exemplu, televizoarele 3D, care trebuiau sa aduca o alta lume alaturi de noi, pe canapea. Dar 3D nu a prins nici pe YouTube unde acum 4K domneste. La fel, putem vorbi si despre telefoanele cu ecrane mici. Bratarile de fitness, netbook-uri si tabletele care au rupt norii, dar apoi... cineva i-a lipit la loc cu scoci, astfel incat vanzarile sunt la pamant in prezent. Haideti sa vedem ce tehnologii au esuat in ultimii ani.
Televizorul capabil sa redea imagini in 3D. Probabil... cel mai mare esec al zilelor noastre. Prezent inca in multe case, inclusiv din Romania. Dar numai pentru functiile de baza si continutul din zona SMART.
Tehnologia imprumutata din cinematografie a pierit inca din fasa. Ucisa de propria-i amploare. Pentru televiziuni, o trecere la acest format era si inca este de domeniul imaginar.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
LG si HTC au mizat pe o alta carte. Au scos telefoane cu aceasta tehnologie. Doua camere pe spate si-un ecran 3D, pentru care nu aveai nevoie de ochelari. Au fost super cool. Au fost...
Tot la categoria talente moart avem bratarile de fitness. Si costau, nu gluma! Acum, le iei de la chinezi cu cateva zeci de dolari. Plus ca ceasurile inteligente stiu oricum sa iti masoare activitatea fizica si sa iti monitorizeze somnul.
Ajungem si la tabletele. Le folosim, dar piata este in scadere continua, de doi incoace. Explicatia? Simpla! Nu vrem sa dam pe ele la fel de mult ca pe un telefon. Lucrurile scartaie si din cauza ratei de schimb: 3-4 ani la tablete, fata de 1-2 cel mult in cazul telefoane. Plus ca... de ce ti-ai mai lua o tableta de 7 inch cand ai 5,5 - 6 la un smartphone?
Ajungem si la telefoane: in ultimii ani, ne-am uitat pe fereastra la picajul Windows Phone. La inceput a fost bine: HTC, Nokia, Samsung si LG aveau in portofoliu si astfel de modele. Sistemul de operare era brici, insa dezvoltatorii de aplicatii nu se inghesuiau. Facebook ori Youtube nu existau oficial... Posesorii de iOS si Android se intreceau in Real Racing 3, cei de Windows Phone in Solitaire.
De-un fir de ata atarna si soarta telefoanelor Blackberry. Tastatura qwerty era excelenta. Mail-ul se misca precum fulgerul, iar aplicatia de chat era cea mai avansata de pe piata. Dar lumea a prins gustul aplicatiilor si a migrat pe dispozitive iOS si Android. Si ele stiau sa trimita mailuri dar veneau si cu un Candy Crush pe langa..
Marea ezitare a celor de la RIM, care s-au tot chinuit sa iasa cu un Blackberry pe Android i-a costat, probabil afacerea. In prezent, oamenii stiu mai degraba de ZTE sau Xiaomi decat de compania canadiana.