Apple a lansat noua generatie de tablete iPad Air şi iPad Mini. Ce specificatii au

Lansare iPAD

Apple a lansat marti noua versiune de tableta iPad Air, cu o carcasa mai subtire si o greutate de numai 1 pound (456 grame), care il face cea mai usoara tableta din lume, precum si un nou iPad Mini, cu display de tip retina.

iPad Air, prevazut un cip A7, introdus luna trecuta cu iPhone 5S, va fi disponibil la vanzare in SUA de la 1 noiembrie, la un pret de 499 de dolari.

Directorul Apple pentru marketing la nivel mondial, Phil Schiller, a aratat ca noul cip al iPad Air este de opt ori mai rapid decat cipul original al iPad.

Carcasa iPad Air va fi disponibila in culorile argintiu/alb si gri/negru.

Citește și
Apple
Apple va lansa produsul despre care Steve Jobs a vorbit inainte sa moara. E unic in lume
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Este cel mai mare salt inainte facut cu iPad," a spus Schiller.

Nou iPad mini este la randul sau prevazut cu un cip A7.

iPad mini va avea carcase in aceleasi culori ca iPad Air. Pretul de baza al iPad mini este de 399 de dolari, iar noul dispozitiv va intra pe piata in cursul lunii noiembrie. Pretul actualei versiuni a iPad mini va scadea de la 329 de dolari la 299 de dolari.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a spus ca iPad-urile sunt cu mult mai utilizate decat tabletele companiilor concurente, remarca folosita frecvent de seful Apple.

"App Store dispune de nu mai putin de 475.000 de aplicatii pentru iPad. Nimeni nici macar nu se apropie de un astfel de nivel", a aratat Cook.

Phil Schiller a prezentat totodata noua versiune a MacBook Pro, care a fost primul laptop cu display retina. Varianta MacBook Pro cu un ecran de 13 inci este mai subtire, mai usoara si este dotata cu un cip Intel Haswell dual-core. Noul dispozitiv, care intra de marti in vanzare, are un pret de 1.299 de dolari, redus cu 200 de dolari.

In cazul MacBook Pro cu ecran de 15 inci, care intra la randul sau imediat in vanzare, cipul Intel este quad-core Intel, iar pretul scade de la 2.199 de dolari la 1.999 de dolari, pentru modelul de baza.

Noul model de computere Mac Pro este prevazut cu "cel mai puternic procesor instalat vreodata pe un Mac, Intel Xeon e5", a aratat Schiller. Pretul Mac Pro va porni de la 2.999 de dolari, iar computerul va intra pe piata inainte de sfarsitul acestui an.

Directorul general pentru software al Apple, Craig Federighi, a prezentat la randul lui OS Mavericks, noua versiune a sistemului de operare pentru computerele Mac, despre care a spus ca permite prelungirea duratei de functionare a bateriilor laptopurilor in medie cu o ora, in functie de model. El a spus si ca OS Mavericks "va revolutiona preturile", intrucat poate fi descarcat gratuit.

Federighi a demonstrat si cum traseele create cu aplicatia OS X Maps pot fi trimise catre iPhone, functie similara cu una deja detinuta de Google de ceva timp. Directorul de software al Apple a spus insa ca vrea ca sistemul Mavericks, care a fost reproiectat pentru a permite actualizari majore rapide, sa ajunga in mainile tuturor clientilor.

Eddy Cue, vicepresedintele pentru Internet software si servicii, a prezentat noi versiuni ale iPhoto, iMovie si GarageBand si iWork, care vor fi disponibile gratuit.

Tim Cook, a reiterat faptul ca Apple a vandut 9 milioane de iPhone-uri, in primul weekend dupa lansare.

seful Apple a aratat ca grupul comercializat peste 200 de milioane de dispozitive dotate cu sistemul de operare iOS 7 in primele cinci zile de la lansarea pe piata a acestuia. El a precizat ca aproape doua treimi din aparatele care functioneaza cu sistemul iOS dispun in prezent de versiunea iOS 7.

In privinta iTunes Radio, Cooks a spus ca peste 20 de milioane de utilizatori au descarcat peste 1 miliard de cantece prin intermediul serviciului Apple.

 

21:00 Compania a dezvaluit atat o noua varianta a iPad, cat si o noua tableta iPad mini.

Noul iPad Mini dispune de ecran Retina (rezolutie de 2.048 x 1536 pixeli), procesor A7 si baterie cu autonomie de 10 ore. Versiunea Wi-Fi costa 399 de dolari. Disponibil de la 1 noiembrie.

Modelul iPad Air este mai subtire, mai usor si mai puternic. Diagonala ecranului este de 9,7 inci. La 7,5 mm, modelul este cu 20% mai subtire decat cel anterior. Dispune de procesor A7 pe 64 de biti si camera de 5 MP. Bateria are autonomie de pana la 10 ore. Modelul Wi-Fi cu capacitate de stocare interna de 16 GB costa 499 de dolari, iar cel cu conexiune celulara 630 de dolari.

Livrările noului model iPad Air încep la 1 noiembrie.

 

20:50 Apple a actualizat linia MacBook Pro.

Noile sisteme dispun de procesoare Intel Haswell de a patra generatie. Laptopurile sunt mai subtiri si mai usoare.

 

20:30 Apple prezinta din nou sistemul de operare Mavericks.

Mavericks va fi gratuit. Este disponibil incepand de marti pentru toate dispozitivele compatibile.

 

Apple a prezentat in luna septembrie noua generatie iPhone, completata pentru prima data de smartphone cu un pret usor mai mic, care va inlocui varful de gama de anul trecut.

In absenta unor noi modele care sa atraga clienti, piata tabletelor a scazut in trimestrul al doilea, ceea ce sugereaza o acumulare de cerere, notează Bloomberg.

Apple este liderul pietei tabletelor, insa cota de piata a companiei este in scădere odata cu cresterea popularitatii produselor concurente, bazate pe sistemele de operare Google Android si Microsoft Windows.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Analist japonez: Apple va lansa in 2014 televizoare de pana la 165 centimetri, cu rezolutie ultra-HD
Analist japonez: Apple va lansa in 2014 televizoare de pana la 165 centimetri, cu rezolutie ultra-HD

Apple va lansa in trimestrul al patrulea al anului viitor televizoare de inalta rezolutie, ultra-HD, cu diagonale de 65 inci (165 centimetri) si 55 inci (139 centimetri), potrivit unui analist japonez, citat de Bloomberg.

Apple va lansa produsul despre care Steve Jobs a vorbit inainte sa moara. E unic in lume
Apple va lansa produsul despre care Steve Jobs a vorbit inainte sa moara. E unic in lume

Steve Jobs ii marturisea celui care ii scria biografia ca "a prins in sfarsit ideea" despre cum sa construiasca un televizor cu o interfata simpla, care sa se sincronizeze wireless cu continutul altor device-uri Apple.

Decizia Samsung de 18,3 miliarde dolari. Ce au transmis sud-coreenii UE si cum va influenta Apple
Decizia Samsung de 18,3 miliarde dolari. Ce au transmis sud-coreenii UE si cum va influenta Apple

Propunerea Samsung vine dupa ce Comisia Europeana a avertizat ca procesele intentate de companie incalca reglementarile antitrust ale UE, scrie New York Times.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.