Aplicatia de mobil care arata interiorul corpului uman. Cum functioneaza si ce domeniu ar putea sa revolutioneze

Ultimul update: Joi 23 Martie 2017 00:09
Data publicarii: Luni 20 Martie 2017 08:54
Categorie: Smart things

Orele de anatomie din scoli s-ar putea schimba radical in urmatorii ani. Un tanar din Marea Britanie a creat o aplicatie pentru telefonul mobil care arata interiorul corpului uman.

Programul are scop educativ, iar tanarul spune ca astfel elevii vor retine mai usor cum functioneaza organele decat daca ar continua sa invete dupa scheme si fotografii.

Aplicatia functioneaza cu ajutorul unui tricou. Scaneaza fiecare figura imprimata pe material, iar pe ecran apar organele corpului uman aflate in acel punct. Acest program, care poate fi descarcat pe orice tip de telefon, ofera o noua fereastra catre corpul uman, in care inima sau plamanii sunt prezentate intr-un mod cat mai real.

"Reda o animatie realista a inimii si putem misca telefonul in jurul ei, astfel incat o putem vedea din mai multe unghiuri. Putem sa apropiem imaginea foarte mult sau sa ne departam", este explicata aplicatia.

Utilizatorii aplicatiei au si posibilitatea de a primi un clip video cu informatii despre ceea ce vor sa investigheze. Ed Barton spera ca folosirea tehnologiei, in special a realitatii virtuale, va inspira cat mai mult elevii.

Aplicatiile pentru smartphone, noua unealta care ii ajuta pe fermierii romani sa fie mai eficienti si sa lupte cu daunatorii

"Numerosi copii cu care am discutat nu credeau ca anatomia este o materie interesanta, asa ca ne-am gandit ca este o mare oportunitate sa conectam oamenii cu stiinta prin folosirea celor mai noi tehnici", spune el.

Aplicatia nu poate fi insa folosita fara tricou, iar piesa vestimentara costa aproximativ 25 de euro. Tanarul insa crede ca aplicatia si implicit noile tehnici dezvoltate reprezinta o oportunitate pentru institutiile educative:

"De obicei, stiinta pare mult prea complexa pentru unii elevi, pentru ca ei nu o pot vedea intr-o forma vizuala. Ne-am dori sa schimbam acest lucru".

Creatorul aplicatiei crede ca realitatea virtuala si alte tehnici avansate ar putea oricand sa inlocuiasca experimentele de la orele de chimie sau calatoriile imaginare de la orele de geografie.

Liceul din Romania unde elevii primesc note prin intermediul unei aplicatii. Parintii sunt alertati prin mail sau SMS

Liceul din Romania unde elevii primesc note prin intermediul unei aplicatii. Parintii sunt alertati prin mail sau SMS

Robot, inteligenta artificiala

România semnează acordul european de cooperare în domeniul inteligenței artificiale

Cel mai mare târg industrial din lume, deschis la Hanovra. Roboţii care au cucerit-o pe Merkel

iLikeIT. Aplicația Taraba Virtuală ajută fermierii să livreze produse naturale clienților

De ce nu poți debloca un telefon cu degetul unui om decedat

iLikeIT. Toate emisiunile, serialele și Știrile PRO TV sunt disponibile online GRATUIT

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

telefoane pliabile

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile