Anxietate si depresie, printre efectele nocive ale retelelor de socializare asupra adolescentilor. Ce recomanda medicii

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51

Abuzul de retelele de socializare poate conduce la depresii si anxietate, arata un studiu al Societatii Britanice de Psihologie. Concluzia e valabil pentru toata lumea, dar studiul trage un semnal de alarma adresat mai ales parintilor.

Adolescentii sunt deosebit de vulnerabili, pentru ca nu stiu cand sa se opreasca si au tendinta sa traiasca exclusiv in lumea virtuala.

Pentru cei mai multi adolescenti din zilele noastre, Facebook, Twitter sau Instagram joaca un rol esential. Asa se cunosc si se imprietenesc, asa comunica si tot asa isi construiesc imaginea de sine.

Facebook are aproape 1,5 miliarde de utilizatori in toata lumea, iar Twitter 500 de milioane. Se estimeaza ca 90% dintre adolescenti figureaza printre membrii celor doua retele. Multi le acceseaza inainte de culcare, iar cercetatorii spun ca acesta este cel mai nociv obicei legat de reletele de socializare.

Puterea mica de autocontrol specifica adolescentei inseamna mai putin somn, cu efecte devastoare asupra sanatatii fizice, dar nu numai.

Heather Cleland Woods, cercetator la Universitatea din Glasgow: "Am constatat ca utilizarea retelelor de socializare este asociata cu cresterea anxietatii si depresiei".

O recunosc si adolescentii insisi, care cunosc bine gustul amar pe care li-l pot lasa comparatiile cu altii.

Este de datoria parintilor si profesorilor sa convinga adolescentii sa foloseasca retelele de socializare cu moderatie.

Solutia cea mai la indemana este ca adolescentii sa fie incurajati sa-si faca prieteni si sa gaseasca activitati interesante in viata reala, pentru a-si reduce dependenta de cea virtuala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO