A inceput ICEEfest. Experti de la Google, Facebook si alti giganti IT au venit la Bucuresti pentru a-si prezenta creatiile

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Bucurestiul este pentru doua zile capitala europeana a internetului. Asta pentru ca a inceput ''Festivalul Interactiv din Europa Centrala si de Est", prescurtat ICEEfest.

Experti de la Google si Facebook, CNN, BBC, Discovery, Uber, sau Trip Advisor, se numara printre cei 3.000 de participanti, veniti la noi din 17 tari, ca sa ne spuna sau sa afle ce e nou in tehnologie si marketing digital.

O domnisoara se plimba linistita prin Romania, pe motor. Printr-o aplicatie de realitate Virtuala creata de cei de la Discovery.

Juliet Dervin, Director de integrare digitala Discovery AR: "2016 este clar anul Realitatii Virtuale. Anul trecut era la stiri, oamenii vorbeau despre ea, dar in 2016 vedem mult mai mult continut, device-uri pe care sa consumam acel continut."

La ICEEfest au venit si gigantii de la Microsoft, cu ale lor Lentile Holo. Nici Google nu s-a lasat mai prejos, cu TiltBrush.

Mihai este psihoterapeut si a gasit o aplicatie medicala Realitatii Virtuale - trateaza prin ea frica de paianjeni, de inaltime sau de mers cu avionul.

Mihai Bran, psihoterapeut, cofondator Atlas: "Practic acum este un mediu in care este stimulata frica de a merge cu liftul. El se afla in fata unui lift, urca in acel lift si in funtie de pasul unde se alfa in terapie liftul se blocheaza, mai apar oameni, se ia curentul."

Ca si Mihai, Andrei este proaspat patron de firma si cauta finantare pentru ideea lui - o retea de socializare pentru masini.

Andrei Constantin, marketing manager Vrruum: "Pentru ca pana acum pasionatii de auto si moto aflau foarte greu informatia, unde e urmatorul eveniment, urmatoarele etape de consursuri in tara si in lume."

Dragos Stanca, fondator ICEE Fest: "Pentru Start-up-uri exista o competitie in care se prezinta in fata investitorilor, iar cei mai buni dintre ei pot castiga finantari sau cel putin pot ajunge in atentia investitorilor."

In sali in care toata lumea sta pe telefoane, peste 130 de vorbitori tin conferinte timp de doua zile.

Steffen Ehrhardt, Google: "Romania si Europa Centrala in general este un bazin incredibil de talente. O multime de ingineri foarte buni vin de aici, cu experienta vasta si in stare sa faca lucruri uimitoare, dar la nivel mondial regiunea asta nu este reprezentata la adevaratul ei potential."

ICEE fest inseamna ziua munca si seara distractie, asa ca dupa lasarea intunericului incep concertele in aer liber si socializarea offline.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO