Interzis pofticiosilor: Campionatul International de Gatit in Aer Liber
Evenimentul are loc la Cluj, unde 30 de bucatari din Romania si Europa se intrec in mancaruri gustoase si inedite. Sambata, de pilda, vizitatorii au gustat tocanita de creste si fudulii de cocos, jambon umplut cu smochine si berbec la protap.
Domnul bucatar a avut patru ajutoare, care au pus sub ochii vizitatorilor 13 feluri de mancare descrise in cartile de istorie. A trebuit pazit de soldati, pentru ca deja "urmasii Romei" se buluceau.
La fel s-a intamplat si la standul cu mancare arabeasca. Oamenii au ciugulit din bucatele pregatite de sase mesteri, veniti din sase tari diferite.
Cei mai putin pretentiosi au incercat berbeci la protap sau placinta dobrogeana. Competitia continua si duminica, atunci cand bucatarii vor incerca sa doboare un record mondial si sa gateasca intr-o tigaie de 15 metri, 210 pui, adica peste 800 de portii de mancare.