Tot ce stim despre medicina ar putea fi gresit

medicamente

Azi, usturoiul reduce colesterolul "rau". Maine, un alt studiu va demonstra ca nu e cazul. Aflam ca un mic dejun zdravan ne ajuta sa mancam mai putin in restul zilei, dupa care alti cercetatori ajung la concluzia opusa.

Jurnalul National: A urmari stirile zilnice despre cercetarile din domeniul sanatatii incepe sa semene cu o cursa intr-un montagne-rousse – cu suisuri, coborasuri si viraje imprevizibile. Iar adevarul despre aceste studii si cercetari poate fi unul descurajant – mai precis, ca descoperirile ce se dovedesc „gresite” nu sunt exceptia de la regula, ci regula insasi. „Tot mai multi specialisti care observa cercetarea medicala spun ca studiile gresite nu sunt ceva ce-apare pe ici, pe colo, ci ca ele reprezinta majoritatea. Intregul cadru al muncii de cercetare din acest domeniu ar putea fi eronat, ceea ce-i deruteaza in egala masura pe pacienti si pe mecidi, provoaca mult rau si mentin in industria farmaceutica produse costisitoare”.

Romania Libera: Adevarul despre mita de 1,8 milioane euro de la ANAF Arestarea consilierului ANAF Adrian Gavrila, care ar fi cerut mita 1,8 milioane de euro unui om de afaceri italian, ascunde in spate o afacere controversata, complicata. La prima vedere, Antonello Celestini pare un onest om de afaceri , obligat sa plateasca spagi autoritatilor romane pentru a-si dezvolta afacerile. La o privire mai atenta, lucrurile nu sunt atat de simple. In urma cu mai multi ani, Celestini a participat la controversata privatizare a Regiei Autonome Tutunul Romanesc, alaturi de omul de afaceri Ion Nicolae. In urma privatizarii a rezultat societatea Galaxy Tobacco, unde Celestini are 46% din actiuni prin firma sa CTS , inregistrata in Italia. Dupa privatizare, societatea a fost implicata in mai multe scandaluri publice, dar care nu s-au soldat cu dosare penale. Primele detalii concrete ale afacerilor controversate au aparut in 2007, in legatura cu circuitul materiei prime-tutunul. Mai precis, Celestini a adus in Romania tutun din India si Pakistan, iar din Romania a vrut sa faca transporturi spre Italia. Potrivit autoritatilor vamale, Celestini nu platea statului roman taxele si accizele aferente. Ieri, adjunctul Garzii Financiare, Sorin Florea, anunta ca Celestino a prejudiciat statului roman cu peste 230 de milioane de euro . Si acest prejudiciu este doar dintr-un singur transport de tutun adus din India si Pakistan. Din probele procurorilor rezulta pana acum faptul ca inaltul functionar ANAF Adrian Gavrila a luat de la Celestino in anul 2008 suma de 130.000 de euro pentru a-l ajuta sa nu plateasca TVA. De asemenea, ar mai fi probate si sumele incasate de avocatul intermediar Marius Stancescu care ar fi fost destinate unor functionari influenti din ANAF. Ramane ca DNA sa stabileasca si alte complicitati, daca ele exista.

Evenimentul Zilei: Cum va alege Fiscul bogatii pe care sa-i caute la averi Dupa o analiza de risc, ANAF va selecta un grup de persoane care vor fi verificate prealabil. Cele care au venituri mici si cheltuieli uriase vor fi verificate si impozitate in plus, spun Finantele. Dupa ce ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a spus ca primii vizati de Fisc pentru verificarea averilor sunt milionarii din Top 300, Finantele au publicat proiectul normelor pentru utilizarea metodelor indirecte de control. Astfel, ANAF va incepe cu o "analiza de risc pentru stabilirea riscului probabil pentru un grup de persoane fizice". Apoi, va fi selectat grupul celor care vor fi supusi verificarii fiscale prealabile documentare si vor fi controlate toate persoanele. Atentie, cei care vor fi controlati in acest stadiu nici macar nu vor sti acest lucru! Asta deoarece "activitatea de verificare fiscala prealabila documentara se desfasoara fara notificarea persoanei fizice".

Gandul: Autostrada suspendata va fi chinezeasca sau nu va fi deloc Construirea autostrazii suspendate este negociata de Sorin Oprescu in China. Reprezentantii Beijing Municipal Construction Group si-au aratat interesul pentru concretizarea proiectului si i-au prezentant, miercuri, primarului general al Bucurestiului, soseaua suspendata in constructie care strabate centrul capitalei Chinei. In doi ani chinezii au realizat 9,6 kilometri. "Am primit asigurari ca modelul poate fi implementat si la Bucuresti. Continuam discutiile", a declarat Sorin Oprescu, citat intr-un comunicat al Primariei Capitalei.Primarul Oprescu se afla intr-o vizita de cinci zile in China - miercuri si joi la Beijing, iar de vineri pana duminica la Shanghai. Oprescu incearca implicarea companiilor din cele doua orase si in mai multe proiecte de infrastructura prin parteneriate de tip public-privat, pentru a compensa restrictiile bugetare impuse de Consiliul General.

Citește și
Pian
Primul pianist al lumii, un roman la Metropolitan Opera
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Adevarul: Europa admite ca are o problema cu dictatorii Cand presedintele uzbec Islam Karimov pasea, alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe covorul albastru de la Bruxelles, pe 25 ianuarie, furtuna din lumea islamica nu se transformase inca in taifun. In Tunisia, Ben Ali cazuse, dar inca se mai putea paria pe supravietuirea lui Mubarak. Gaddafi parea intangibil. Dar cine este Islam Karimov? Unul dintre cei mai odiosi dictatori de pe planeta. Conduce tara cu mana de fier inca din 1990. In 1995 a castigat cu unanimitate de voturi un referendum menit sa-i prelungeasca mandatul pana in 2000. Dupa care s-a ales din nou, in urma unui scrutin in care pana si singurul contracandidat a declarat, la urma, ca a votat pentru Karimov! Insa viata lui de dictator nu a fost totdeauna simpla. In 2005 a avut si el parte de o revolta, precum azi liderii nord-africani, dar pe care a rezolvat-o printr-un masacru.

Ziarul Financiar: Ar putea fi fixat cursul francului la 2,9 lei pentru ratele la credite ca in Ungaria? Cum comentati? Cursul francului elvetian ar trebui sa inghete la 2,9 lei, adica acolo unde se afla in mai 2010, daca Guvernul de la Bucuresti ar adopta un plan similar celui luat in considerare de executivul maghiar, care incearca sa protejeze clientii cu credite in aceasta valuta prin fixarea cursului la care se calculeaza valoarea ratelor la creditele pentru populatie in aceasta valuta. In Ungaria situatia este dramatica, in conditiile in care peste o treime din creditele luate de clienti sunt in franci elvetieni. Pe plan local, ponderea lor este considerabil mai mica, de circa 6%. Guvernul maghiar ia in considerare o plafonare a francului elvetian la 190 de forinti, fata de nivelul de 213 forinti, unde se afla in prezent. Francul s-a apreciat puternic, in conditiile in care pe plan mondial investitorii cauta siguranta bancilor elvetiene. La Bucuresti, francul a ajuns in prezent la 3,3 lei, cu peste 40% mai mult fata de nivelul din octombrie 2008, inainte de declansarea crizei financiare.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Se poate si mai rau. Vezi care e tara cu cea mai scumpa benzina din lume
Se poate si mai rau. Vezi care e tara cu cea mai scumpa benzina din lume

Conform datelor de la Banca Mondiala, tara cu cea mai scumpa benzina din lume era in 2009 Eritrea. Aici un litru de benzina costa 2,53 de dolari, ceea ce inseamna ca un plin de 70 de litri ajungea la peste 200 de dolari.

Primul pianist al lumii, un roman la Metropolitan Opera
Primul pianist al lumii, un roman la Metropolitan Opera

Marile voci ale lumii aleg sa lucreze cu Vlad Iftinca, singurul artist roman angajat la Metropolitan Opera (Met) din New York. Este mana dreapta a dirijorului James Levine, un Leonard Bernstein contemporan al SUA.

Compania de drumuri: A1 este gaurita pe 87 la suta din suprafata
Compania de drumuri: A1 este gaurita pe 87 la suta din suprafata

Anul acesta Transporturile au alocat circa 10 milioane de euro pentru reabilitarea A1, care ar trebui sa ajunga pentru a turna 300.000 de mp de covor asfaltic si pentru a plomba gropi cu o suprafata totala de 152.000 de mp.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.