Sistemul sanitar fara doctori. Medicii care au ramas sa stinga lumina

doctori

Aproape 2.800 de medici romani au cerut anul trecut eliberarea certificatelor care le permit sa lucreze in spitale din strainatate, iar 98% din ei au plecat. Numarul total al medicilor plecati in strainatate de cand am intrat in UE este de peste 8.000.

Romania Libera: „Este foarte mult pentru o tara cu cei mai putini medici la mia de locuitori. Avem 1,9 medici la o mie de locuitori, fata de 4,5, media in Uniunea Europeana. In Bulgaria sunt 2,1 medici la mia de locuitori", afirma Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Acesta mai spune ca majoritatea celor care pleaca sunt medici specialisti cu varsta intre 30 si 45 de ani. Exista insa si medici ce fac parte din aceasta categorie de varsta si care prefera sa-si faca meseria in tara. Am stat de vorba cu patru dintre ei pentru a le afla motivele.

Adevarul: Bercea Mondial se „ascundea“ printre oamenii legii Recursul formulat de avocatul lui Sandu Anghel (43 de ani), zis Bercea Mondial, fata de masura arestarii preventive va fi judecat in aceasta dimineata, la Curtea de Apel Craiova. Informatiile obtinute de anchetatori in dosarul lui Bercea Mondial arata ca, in timp ce interlopul era dat in consemn la frontiera, acesta se plimba chiar pe sub nasul politistilor care il cautau. Liderul rrom din Draganesti-Olt este acuzat ca, joi seara, intr-un bar din localitate, si-a injunghiat un nepot, pe Ionut Anghel (17 ani), zis Mercedes. Printre probele pe baza carora procurorii au obtinut duminica, la Tribunalul Olt, arestarea interlopului se numara si o serie de interceptari telefonice.

Gandul: Tu stii ce ajunge in farfuria ta? Animalele INGRASATE FORTAT. De la modelul american la cel  romanesc Imaginile din filme, cu porci care se tavalesc in namol, vaci care contempla pajisti intinse si cocosi cocotati pe garduri si acoperisuri nu au nicio legatura cu realitatea din fermele de astazi. Curcanii crescuti astazi in SUA sunt produsul unui program de ingrasare fortata: cresc cu viteze ametitoare, in interiorul unor cladiri, fara sa vada lumina soarelui, iar cele mai multe dintre exemplarele masculine ajung la greutati atat de mari incat abia mai pot sta in picioare. Nici vorba sa se poata reproduce, inseminarea artificiala fiind cea care asigura perpetuarea speciei in cazul lor. In majoritatea fermelor din Statele Unite ale Americii se practica modelul de hranire intensiva a animalelor cu hrana concentrata care face ca vacile, porcii si puii sa ajunga la dimensiuni impresionante in timp record. Iar modelul este adoptat si in alte tari. In plus, puii sunt inghesuiti in baterii, iar porcii sunt tinuti in depozite fara ferestre.

Citește și
Bercea Mondialu
"Intergalacticul" Bercea fata cu reactiunea
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Jurnalul National: Cozi la Fisc pentru Declaratia unica Mai sunt doua zile pana expira termenul-limita de depunere a De­cla­ra­tiei 112 si doar 40% dintre firme au reusit sa tri­mita Fiscului formula­rul. Sefii ANAF se asteapta la cozi, mai ales ca cea mai mare parte a in­tre­­prin­zatorilor, circa 85%, au prefe­rat sa depuna la ghiseu si nu online. Pre­­se­dintele ANAF, Sorin Blejnar (foto), a ara­tat ca pana marti di­mi­neata erau de­pu­se 181.674 de de­cla­ratii privind pla­ta contributiilor si a impozitului pe ve­nit, din care doar 29.468 au fost de­puse prin internet. Reprezentantii ANAF atentio­neaza ca aceasta declaratie trebuie de­pusa si de firmele care nu mai au angajati, dar care nu au anuntat acest lucru la sectia financiara unde sunt arondate. Si intreprinderile care au activitatea suspendata la Registrul Comertului, dar care nu au solicitat la Fisc regimul de declarare derogativ, conform Ordinului ANAF 1221/2009, trebuie sa depuna D­e­cla­ratia 112.

Evenimentul Zilei: Imbogatiti pe seama autostrazii Arad-Timisoara Construirea uneia dintre cele mai importante artere rutiere din Romania, Autostrada Arad-Timisoara, este blocata de o avalansa de procese intentate de propietarii de terenuri care, potrivit expertilor, cer sume exorbitante pentru suprafetele ce urmeaza sa fie expropriate. Cel mai bun exemplu este cel al lui Adrian Luca, un afacerist din Timis, care pretinde de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) peste 400 de euro pe metrul patrat pentru mai multe parcele situate in apropierea Centurii Aradului. Asta, in conditiile in care expertii sustin ca suprafetele din acea zona valoreaza cel mult 30 de euro metrul patrat.

Ziarul Financiar: Cine sunt primii 10 tineri care ar putea primi 10.000 de euro de la stat pentru a-si infiinta o afacere Neculai Pantelimon (foto), 24 de ani, este administratorul primei firme inregistrate la Registrul Comertului in baza legii prin care Guvernul acorda 10.000 de euro pentru tinerii intreprinzatori. Absolvent al Facultatii de Drept si Sociologie din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, Pantelimon a creat un plan de afaceri pentru realizarea unui sistem de software care sa fie disponibil online firmelor care vor sa isi promoveze produsele si ofertele periodice, sa isi uploadeze prezentari ale firmei, sa participe la traininguri online din domeniul afacerilor, sa socializeze cu alti antreprenori din tara.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi
Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi "curati ca lacrima"

Unii dintre functionarii angajati in Vama Albita traiesc in case de lux, detin terenuri si masini scumpe, dar niciunul dintre ei nu a cazut in plasa DNA. Cei mai multi spun ca bunurile sunt obtinute din salariu sau cu imprumuturi la banci.

"Intergalacticul" Bercea fata cu reactiunea

Deputatul Nicolae Paun a aratat ieri ironic ca "amaratul" de Tribunal din Olt n-ar fi trebuit sa aiba tupeul sa-l aresteze pe "intergalacticul" Bercea Mondial. In opinia parlamentarului, pentru asta trebuia convocat un "tribunal international".

Cine se simte cu musca pe caciula la Albita?
Cine se simte cu musca pe caciula la Albita?

Cei 15 inculpati au primit sau acceptat sume de bani ca mita, atat in nume propriu, cat si in numele celorlalti colegi, pentru a trece cu vederea si a nu constata infractiuni, contraventii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a Romaniei.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.