Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi "curati ca lacrima"

Descinderi Vama

Unii dintre functionarii angajati in Vama Albita traiesc in case de lux, detin terenuri si masini scumpe, dar niciunul dintre ei nu a cazut in plasa DNA. Cei mai multi spun ca bunurile sunt obtinute din salariu sau cu imprumuturi la banci.

Adevarul: Casele vamesilor de la Albita ridicate in localitatea vasluiana Husi sunt parca decupate din revistele cu vile de lux. Locuinta lui Emil Bordeianu, seful Vamii Albita, este ridicata in apropierea zonei centrale a municipiului. Proprietatea este inconjurata de un gard impunator din fier forjat si stalpi placati cu piatra. Constructia, dobandita din 2010, este formata din parter, etaj si mansarda. Are o suprafata de 208 metri patrati si o detine impreuna cu sotia sa. Emil Bordeianu spune ca imobilul a fost ridicat de fratele sau, deputatul Dan Bordeianu, dupa ce, in prealabil, acesta ii donase si terenul de sub casa. „Nu am avere mare. Din contra, casa pe care o am este construita in proportie de 80% de fratele meu. Eu am fost de acord sa-i las lui casa parinteasca, iar el s-a revansat donandu-mi pamantul si ajutandu-ma cu aceasta casa", a spus Emil Bordeianu.

Romania Libera: Cum au fost deconspirati "spionii" din vama Un ziar din Timisoara a reusit sa ii deconspire pe agentii sub acoperire ai Directiei Generale Anticoruptie infiltrati in Vama Moravita care au dezvaluit mecanismul contrabandei cu tigari de la granita cu Serbia. Deconspirarea agentilor a starnit o adevarata furtuna la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), pentru ca unii agenti au fost pusi in pericol. In timp ce pe unele site-uri au aparut comentarii belicoase la adresa agentilor de politie care au colaborat cu Directia Generala Anticoruptie in operatiunea de „detonare" a contrabandei cu tigari de la Vama Moravita, iar unii propun chiar o cheta baneasca din partea rudelor celor arestati pentru pedepsirea „sifonarilor", secretarul de stat in MAI, chestorul Ioan Dascalu, a venit la Timisoara pentru a investiga scurgerile de informatii de la DGA.

Gandul: Politistii de frontiera de la Albita NUMARAU BANII PE INTUNERIC  Ca si in cazul operatiunilor din celelalte vami, procurorii anticoruptie au folosit si la Albita metoda interceptarilor, alaturi de alte probe. O parte dintre aceste au fost preluate si in referate prin care s-a cerut judecatorilor arestarea preventiva a politistilor de frontiera.  Una dintre interceptari, din 6 ianuarie a.c., suprinde modul in care doi dintre politisti numarau spaga pe intuneric si imparteau banii: "BI : Pai, daca-i doua milioane...doua trei sute.
GV: Si daca dai pe din doua, 28 ar veni.
BI: Da..ar veni impartit la trei.
GV: Pot sa-i dau si 2 milioane.
BI: Da, ca e bun asa, da-i.
GV: Aici cred ca trebui e un milion si ceva...Sa-ti dau jumate.
BI: Da de ce mi-i dai, ca ti-am zis?
GV: Au ramas cinci sute de mii.
BI: Pune-i acolo in ".

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
"Intergalacticul" Bercea fata cu reactiunea

Deputatul Nicolae Paun a aratat ieri ironic ca "amaratul" de Tribunal din Olt n-ar fi trebuit sa aiba tupeul sa-l aresteze pe "intergalacticul" Bercea Mondial. In opinia parlamentarului, pentru asta trebuia convocat un "tribunal international".

Cine se simte cu musca pe caciula la Albita?
Cine se simte cu musca pe caciula la Albita?

Cei 15 inculpati au primit sau acceptat sume de bani ca mita, atat in nume propriu, cat si in numele celorlalti colegi, pentru a trece cu vederea si a nu constata infractiuni, contraventii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a Romaniei.

Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane
Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nu renunta la planul de a da in folosinta Autostrada Constanta-Cernavoda in acest an, chiar si pe tronsoane, desi a recunoscut ca exista probleme inca nerezolvate.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.