Coruptia, un ideal in viata. Vile de vamesi "curati ca lacrima"

23-02-2011 01:47


Descinderi Vama

Unii dintre functionarii angajati in Vama Albita traiesc in case de lux, detin terenuri si masini scumpe, dar niciunul dintre ei nu a cazut in plasa DNA. Cei mai multi spun ca bunurile sunt obtinute din salariu sau cu imprumuturi la banci.

Adevarul: Casele vamesilor de la Albita ridicate in localitatea vasluiana Husi sunt parca decupate din revistele cu vile de lux. Locuinta lui Emil Bordeianu, seful Vamii Albita, este ridicata in apropierea zonei centrale a municipiului. Proprietatea este inconjurata de un gard impunator din fier forjat si stalpi placati cu piatra. Constructia, dobandita din 2010, este formata din parter, etaj si mansarda. Are o suprafata de 208 metri patrati si o detine impreuna cu sotia sa. Emil Bordeianu spune ca imobilul a fost ridicat de fratele sau, deputatul Dan Bordeianu, dupa ce, in prealabil, acesta ii donase si terenul de sub casa. „Nu am avere mare. Din contra, casa pe care o am este construita in proportie de 80% de fratele meu. Eu am fost de acord sa-i las lui casa parinteasca, iar el s-a revansat donandu-mi pamantul si ajutandu-ma cu aceasta casa", a spus Emil Bordeianu.

Romania Libera: Cum au fost deconspirati "spionii" din vama Un ziar din Timisoara a reusit sa ii deconspire pe agentii sub acoperire ai Directiei Generale Anticoruptie infiltrati in Vama Moravita care au dezvaluit mecanismul contrabandei cu tigari de la granita cu Serbia. Deconspirarea agentilor a starnit o adevarata furtuna la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), pentru ca unii agenti au fost pusi in pericol. In timp ce pe unele site-uri au aparut comentarii belicoase la adresa agentilor de politie care au colaborat cu Directia Generala Anticoruptie in operatiunea de „detonare" a contrabandei cu tigari de la Vama Moravita, iar unii propun chiar o cheta baneasca din partea rudelor celor arestati pentru pedepsirea „sifonarilor", secretarul de stat in MAI, chestorul Ioan Dascalu, a venit la Timisoara pentru a investiga scurgerile de informatii de la DGA.

Gandul: Politistii de frontiera de la Albita NUMARAU BANII PE INTUNERIC  Ca si in cazul operatiunilor din celelalte vami, procurorii anticoruptie au folosit si la Albita metoda interceptarilor, alaturi de alte probe. O parte dintre aceste au fost preluate si in referate prin care s-a cerut judecatorilor arestarea preventiva a politistilor de frontiera.  Una dintre interceptari, din 6 ianuarie a.c., suprinde modul in care doi dintre politisti numarau spaga pe intuneric si imparteau banii: "BI : Pai, daca-i doua milioane...doua trei sute.
GV: Si daca dai pe din doua, 28 ar veni.
BI: Da..ar veni impartit la trei.
GV: Pot sa-i dau si 2 milioane.
BI: Da, ca e bun asa, da-i.
GV: Aici cred ca trebui e un milion si ceva...Sa-ti dau jumate.
BI: Da de ce mi-i dai, ca ti-am zis?
GV: Au ramas cinci sute de mii.
BI: Pune-i acolo in ".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO