Protestul online extins in toata tara: romanii ce boicoteaza benzinariile

Pompa de benzina

Sunt tineri, le plac masinile, dar nu si pretul benzinei. Cine sunt oamenii care iau producatorii de combustibil la bani marunti, blocand benzinariile si ce impact a avut protestul lor nascut pe internet?

Gandul: Grupul ocupa toate pompele de alimentare ale benzinariei, dupa care o ia cat mai usurel posibil. Nimeni nu alimenteaza mai mult de cativa litri, care sunt insa turnati in rezervor picatura cu picatura. Profita de ocazie pentru a-si umfla rotile, pentru a-si spala masina cu cate o carpa, dar foarte meticulos si indelung, in ideea de a zabovi suficient de mult pentru ca clientii care ar alimenta mai mult sa-si piarda rabdarea si sa plece. Plata se face in monede cat mai marunte - 10 bani sau 50 de bani, pentru a bloca si casele de marcat. Scopul - de a face producatorii sa inteleaga ca pretul benzinei este mult mai mare decat ar trebui sa fie.

Evenimentul Zilei: "Alo, am 11 ani si viata mea nu mai are sens" "Alo, Telefonul Copilului, buna ziua!", se aude imediat dupa primul tarait al telefonului. "Da, mami e cu tine? Mi-o dai pe mami la telefon?", continua conversatia. Si telefonul suna permanent, uneori cei care sunt la celalalt capat nu fac decat sa respire putin in telefon si apoi sa inchida. Sunt telefoane de verificare, cei care suna vor sa stie daca e intr-adevar cineva la capatul firului, ca sa-i ajute la nevoie. Ar putea parea o joaca de copii, dar in camaruta mica in care cele patru fete raspund la telefon se hotarasc vietile unor micuti care isi pun toata nadejdea in vocea care se aude. Ca intr-un dispecerat al politiei sau al pompierilor, consilierele de serviciu sunt acolo ca sa salveze vieti.

Romania Libera: Ilie Serbanescu: Romania nu va mai fi primita in zona euro Analistul economic Ilie Serbanescu este de parere ca Romania nu va mai fi primita in zona euro si ca economia va continua si in 2011 sa resimta efectele politicilor nefaste din anii anteriori, potrivit Agerpres. "Nu vedeti ca s-au lecuit de Romania? Nu mai vor sa ne primeasca nici in Schengen. Le-a venit mintea la cap. Astea sunt povesti politice (n.r. - ca tara noastra va adopta euro), de interese, gen Banca Nationala. Oamenii s-au prajit cu Grecia. Nu vor mai primi altii si mai si", a spus Serbanescu. Vorbind despre multitudinea de banci universale in Romania acesta a spus ca sunt atatea cat le tine viata. "Ele sunt atatea pentru ca in Romania bancile sunt intr-un cartel. Nu sunt intr-o concurenta. Altfel le-ar scoate viata. O piata mica in fond, de oameni saraci si care mai e si in cadere ar trebui sa fi disparut banci universale sau neuniversale. Dar nu au disparut pentru ca sunt intr-un cartel. Pentru ca sunt toate banci straine. Daca ar fi romanesti ar fi dat unele faliment. La noi nu e piata, nu e concurenta, nu e piata concurentiala", a mai spus analistul.

Jurnalul National: Centura Sibiului, 23 de kilometri de incompetenta Inaugurata in mare graba de 1 decembrie, centura Sibiului costa cat nu face. Prezent la taiat panglici de ziua nationala a Romaniei, Emil Boc, premierul Romaniei, a recunoscut de altfel ca varianta fostei Capitale Europene a fost “cam scumpa”. Estimata initial la putin peste 50 de milioane de euro, centura a costat la final putin peste 70 de milioane de euro. 75% finantare ISPA, 25% partea Romaniei. Pentru cei 23 de kilometri, gata in sapte ani, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a platit in jur de 20 de milioane de euro.

Citește și
sudor
N-au auzit de criza! 3.000 de euro, salariu de muncitor roman

Ziarul Financiar: Schimbarea secolului pe piata muncii: din 2011, cartile de munca devin istorie De la 1 ianuarie 2011, cartile de munca traditionale dispar si au fost inlocuite cu baze de date electronice la care angajatorii au acces pe baza unui user si a unei parole. Cei care se angajeaza pentru prima data in acest an nu vor mai avea un document oficial personal prin care sa demonstreze vechimea pe care o vor acumula in munca. Specialistii ii sfatuiesc pe angajati sa-si pastreze cu mai multa atentie contractele individuale de munca pe care le incheie cu angajatorii, pe care ar trebui sa le semneze dupa ce acestea au fost semnate si stampilate si de oficialii de la inspectoratele teritoriale de munca. Guvernul a adoptat la finalul lunii decembrie o ordonanta de urgenta prin care se atesta ca incepand cu anul acesta angajatorii vor depune contractele de munca si statele de plata la inspectoratele teritoriale de munca in format electronic.

Adevarul: Cumpana lui Huidu.Povestea completa a carcotasului, care a fost la un pas de tragedie Pe 27 decembrie, Serban Huidu, Cristina si Vlad Huidu, sotia si fratele lui, si alti cativa prieteni au plecat in Austria, la Innsbruck, pentru a petrece Revelionul. Serban Huidu, un impatimit al schiului, a ales partia de la Patch, una dintre cele mai renumite zone pentru sporturi de iarna. Aici s-au desfasurat probe de schi alpin si bob la Jocurile Olimpice de la Innsbruck. Undeva la altitudinea de 1.000 de metri, pe portiunea numita Nassengraben, aproape de jumatatea partiei, se afla punctul de plecare al copiilor, pentru ca traseul nu este asa dificil. Pe margine se afla o prapastie strajuita de brazi.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?
Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?

Anul 2011 se anunta plin de incertitudine pentru romanii bugetari, dar ceva mai bun pentru cei din mediul privat. In timp ce grosul disponibilizarilor bugetarilor se amana pentru acest an, multe firme intra in 2011 cu personalul mult subtiat.

N-au auzit de criza! 3.000 de euro, salariu de muncitor roman
N-au auzit de criza! 3.000 de euro, salariu de muncitor roman

Sudorii in argon care lucreaza la fabrica Vulcan din Bucuresti sunt o categorie de muncitori platiti regeste, salariile lor ajungand si la 3.000 euro pe luna. Acestia executa echipamente energetice de milioane de euro bucata.

Unde vom ajunge? Romania, in top 3 la cresterea pretului benzinei in 2010
Unde vom ajunge? Romania, in top 3 la cresterea pretului benzinei in 2010

Cand vine vorba de scumpirea carburantilor, suntem fruntasi in Europa. Romania se afla pe locul trei intre statele membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste scumpirea benzinei in ultimul an, si pe locul sapte, daca ne referim la motorina.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.