Vezi ce s-ar alege de Pamant daca ar fi lovit de asteroidul Apophis. VIDEO

Ultima actualizare: 21-10-2012 15:52
asteroid

Chiar daca initial au negat teoria profesorului rus Leonid Sokolov, cercetatorii de la NASA au recunoscut ca asteroidul Apophis este o reala amenintare pentru Terra.

Huffington Post: Asteroidul Apophis este din nou in atentia oamenilor, asta dupa ce rusii au conchis ca acesta va lovi pamantul in 2036, in jurul datei de 13 Aprilie. De aceasta data insa, si astronomii de la NASA au cazut de acord cu datele rusilor, chiar daca nu se precipita sa fie atat de precisi. "Preciziile facute de rusi sunt corecte. Insa inca nu vrem sa ne precipitam cu privire la date exacte. In orice moment datele problemei s-ar putea modifica, asa ca preferam sa nu speriem oamenii", a declarat Donald Yeomans, purtatorul de cuvant al NASA.

Vezi in materialul video de mai jos ce s-ar alege cu Pamantul daca ar fi lovit de asteroidul Apophis

 AFPDmitri Medvedev critica lipsa de actiune a politiei moscovite, dupa o vizita inopinata la o gara . Insotit de oficiali de la Parchetul General, de la Ministerul de Interne si de la serviciile secrete (FSB), presedintele rus a facut o vizita inopinata la gara "Kiev" pentru vedea masurile de securitate. "Unde este politia, cum se fac verificarile? Nu exista un singur politist in toata gara!", a intrebat Medvedev, dupa care a mers la sectia de politie din apropiere pentru a intreba unde sunt agentii. In cursul unei sedinte organizate la Kremlin, Medvedev a dat ordine clare structurilor de resort, anuntand ca vor avea loc demiteri.

Financial Times: FBI ancheteaza atacuri cibernetice provenind din China si care au vizat sectorul energetic Atacurile, care au inceput in urma cu mai mult de un an si continua, au avut ca rezultat obtinerea de informatii financiare sensibile, inclusiv planuri pentru licitatii in scopul obtinerii unor drepturi de foraj. Astfel de date pot fi folosite de companii concurente, astfel ca motivul atacurilor ar putea fi economic. "Eu cred ca sunt atacuri comise de exponenti ai unor companii, nu de hackeri independenti", apreciaza expertul Dmitri Alperovitch, de la firma McAfee.

AFPPolitica lui Barack Obama in Egipt si Liban, criticata in Camera Reprezentantilor "In Egipt si Liban, nu am stiut sa profitam eficient de pe urma ajutorului american pentru promovarea fortelor democratice", a declarat presedintele comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor, Ileana Ros-Lehtinen in timpul unei sedinte despre "evolutiile recente" in cele doua tari. In Egipt, "administratia nu a stiut sa se foloseasca de ocazia de a promova reforme", a apreciat Ros-Lehtinen. In Liban, unde Hezbollah a provocat caderea Guvernului la inceputul lunii ianuarie, Statele Unite nu au o "strategie pe termen lung", potrivit republicanei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO