In cautarea unui job. Romanul care a depus 8000 de CV-uri intr-un an
Robert Moreanu, absolvent a doua facultati, a reusit in 2010 trista performanta de a fi candidatul cu cele mai multe CV-uri depuse pe un site de recrutare: 7.996, cam 22 pe zi. Spune ca s-ar multumi si cu un salariu de 500 de euro.
Gandul: Intai e usor ezitant, pana isi gaseste cuvintele potrivite. Dupa cateva minute, orice urma de trac dispare. E firesc, anul trecut a avut cate doua-trei interviuri pe saptamana, in cautarea unui loc de munca. In total, in 2010, Robert Moreanu (36 de ani), absolvent de doua facultati - Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti - si-a trimis CV-ul de nu mai putin de 7.996 de ori. Adica o medie de aproape 22 de aplicatii pe zi. Nici macar nu stie ca a reusit trista performanta de a fi candidatul cu cele mai multe CV-uri depuse pe portalul de recrutare bestjobs.ro. Nu s-a limitat la un singur site, ci a apelat la toate, indiferent de jobul disponibil, de specializarea necesara ori de salariul oferit.
Romania Libera: Valentine's Day: cat mai costa dragostea? Pentru comercianti, 14 Februarie este un nou prilej pentru a-si rotunji incasarile. Un buchet de flori: 30 de lei, o cutie de bomboane: 15 lei, dar cat te costa dragostea daca vrei sa faci ceva special de Valentine's Day.
Renunta la clisee - 80 de lei pentru o lectie de echitatie in doi Anul acesta, poti sa iti surprinzi persoana iubita cu un cadou inedit de Ziua Indragostitilor: lectii de echitatie. In perioada 14-18 februarie, exista si reduceri la orele de echitatie: la o lectie de 45 de minute primesti gratuit o lectie de 30 de minute. Pretul unei lectii este de 80 de lei. Lectiile de calarie sunt organizate pentru toate nivelurile, individuale sau in grup, cu un program foarte flexibil. De asemenea, se ofera antrenamente si in timpul noptii. Dupa lectia de echitatie, poti lua masa sau savura o cafea buna impreuna cu persoana iubita in restaurantul clubului.
Evenimentul Zilei: Tripleta BVB vrea decuplarea lui Boc de PDL Ideea decuplarii premierului Emil Boc de PDL are din ce in ce mai multi suporteri printre democrat-iberali. La propunerea avansata de Vasile Blaga si Adriean Videanu s-au alaturat si fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu. Acesta afirmat ca propunerea separarii celor doua functii va fi dezbatuta pe 19 februarie la sedinta Consiliului Director al PDL. Mesajul indirect, catre Emil Boc, este sa nu mai candideze la sefia PDL si sa se multumeasca sa ramana doar prim-ministru.
Adevarul: Deputatul Costica Mazilu si politica banilor de la stat Politica este bratara de aur pentru 18% din parlamentarii tarii care fac afaceri cu statul. Potrivit declaratiilor de interese, depuse la inceputul anului, 72 de parlamentari au obtinut contracte de la diferite institutii publice. Cei mai multi dintre deputatii care fac afaceri pe bani publici au obtinut contractele de la institutii aflate tocmai in colegiile electorale in care au fost alesi. Unul dintre cazurile relevante este cel al deputatului Constantin Mazilu (45 de ani). Traseul sau politic este oglinda afacerilor cu statul, contractele obtinute avand culoarea politica a partidului din care facea parte. Cat a fost membru PSD, firma sa a obtinut contracte de la institutii conduse de colegi de partid. De cand a trecut in barca Puterii, la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), firma lui Mazilu a obtinut contracte de la institutii controlate de PDL.
Jurnalul National: Niculae, Celestini, Comanita, in povestea tutunului brut Ioan Niculae, afaceristul care a intrat in top Forbes pe baza sutelor de milioane de euro facute cadou de stat prin accesul combinatelor de ingrasaminte la gaz ieftin, a devenit un subiect international. Faima lui nu este data de realizari epocale nici in plan economic, nici pe plan sportiv a echipelor de fotbal pe care le sponsorizeaza. Seful delegatiei FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a lansat un atac dur impotriva "baietilor destepti" care nu mai trebuie protejati sa cumpere energie ieftina. Subventionarea pe aceasta cale a industriei de ingrasaminte a fost ani la rand sustinuta de Cabinetul Boc. Acum a inteles, in fine, si FMI felul in care afacerea lui Nicolae – caz-scoala pentru perturbarea mediului economic cu voie de la Guvern – nu mai poate fi acceptata.
Ziarul Financiar: Adevarul cifrelor: Romania se injecteaza cu datorii noi de 1 mld. euro lunar ca sa functioneze. Pana cand? Datoria publica a continuat sa creasca anul trecut intr-un ritm rapid de 32%, in conditiile in care statul s-a imprumutat masiv si a ajuns la un nou maxim istoric de 194 mld. de lei (46 mld. de euro), iar ponderea in PIB a fost de 38%. Practic, datoria publica a crescut de la 35 la 46 mld. euro in 2010, adica cu 1 mld. euro pe luna. "Ritmul de crestere al datoriei publice este semnificativ. Iar nivelul s-a apropiat de 40% din PIB. Situatia este agravata de faptul ca structura datoriei are o componenta mare pe termen scurt, care este mai volatila", a comentat analistul Aurelian Dochia.