Basescu, despre coruptia din vami: Regina se afla printre liderii sindicali

Traian Basescu

Traian Basescu declara ca liderii sindicatelor politistilor si vamesilor stiu mai multe decat spun in scandalul coruptiei de la punctele de frontiera si cei retinuti ar putea proba ca „regina se afla printre liderii sindicali".

Romania Libera: Totusi, seful statului argumenteaza, pe baza informatiilor obtinute de la serviciile secrete, ca „in cele sase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un tran-sfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize". Despre alegerile din PDL, programate pentru 14 mai, Traian Basescu atrage atentia ca functia de sef al partidului trebuie despartita de cea de premier, iar noua echipa de conducere ar trebui sa-i includa si pe Macovei, Voinescu, Preda, Ungureanu si Baconschi: „De ce n-ar fi loc intre cei 15 vicepresedinti de acesti cinci oameni, pentru ca n-au lipit afise?". Seful statului nu-i „scoate in afara jocului", insa pe oamenii politici „fiindca numirile de sefi de vame se fac cu influenta politica". In ceea ce priveste partidul, Traian Basescu remarca lipsa de implicare a „greilor" PDL si avertizeaza ca viitoarea conducere a PDL ar trebui sa atraga si aripa reformista. Totusi, presedintele Basescu este de parere ca Teodor Baconschi a gresit atunci cand a cerut prin presa functia de prim-vicepresedinte si nu crede ca va obtine o dispensa in acest sens.

Gandul: Ce se intampla cu SUPERAVERILE VAMESILOR. Procurorul general al Romaniei: Daca a cumparat vila pe numele BUNICUTEI, nu ai ce face Peste 100 de vamesi si politisti de frontiera au fost arestati in dosarul coruptiei din vami. Acuzatia: luare de mita. Fapta e pedepsita mai mult sau mai putin dur de Codul penal, dar practica judiciara ne arata ca judecatorii dau pedepse cu putini ani de inchisoare, adesea cu suspendare. Sumele luate ca mita in cazul vamilor sunt impresionante, daca e sa ne luam dupa dosarul DNA, ajungand si la peste 100.000 de euro pe tura la un singur punct vamal. In mod evident, nu din salariile mici, pana la 2.000 de ron, si-au construit vile impresionante vamesii si politisti. In acest articol veti afla ce se va intampla cu averile lor. Cititi si cum s-ar putea da de urma averilor ascunse ale vamesilor si politistilor de frontiera Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a explicat pentru gandul care este procedura urmata, de regula, de procurori in cazurile in care inculpatii au dobandit averi impresionante din mita precum si in cazurile in care acestia isi ascund averile sau le pun pe numele altor persoane.

Evenimentul Zilei: Liderul sindical Vasile Marica, pomenit in dosarul "Coruptia la vama" O femeie ar fi platit 20.000 de dolari pentru a obtine un post de inspector vamal. Banii ar fi ajuns la liderul Sed Lex Vasile Marica. In ancheta privind coruptia din vami a fost vehiculat ieri un nume nou: cel al liderului sindical Vasile Marica. O femeie, inspector vamal, ar fi platit 20.000 de dolari pentru a-si cumpara postul, iar banii ar fi ajuns la liderul Sed Lex. Acesta i-ar fi primit prin intermediul fostului sot al femeii, conform unor surse din interiorul sistemului vamal. Liderul sindical sustine ca aceste informatii sunt false.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Sistemul care aduce moartea. Cele mai grave boli din Romania
Sistemul care aduce moartea. Cele mai grave boli din Romania

Mii de romani au devenit handicapati deoarece sufera de boli rare pe care statul prefera sa le minimalizeze, din cauza costurilor tratamentelor. Familiile acestor oameni au inceput sa emigreze in Occident pentru a beneficia de tratament gratuit.

Triunghiul
Triunghiul "fericirii": spaga, vama si partidul

Procurorii DNA sustin ca mita din dosarul de la Vama Halmeu - in care au fost arestate trei persoane - a fost ceruta "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie".

Criza, saracie, somaj, disponibilizari. Ce lasa FMI in urma?
Criza, saracie, somaj, disponibilizari. Ce lasa FMI in urma?

FMI si guvernantii mizeaza pe cresterea economica a Romaniei in acest an. Programele de restructurare vor continua, lista cu intreprinderile de stat monitorizate urmand sa fie extinsa.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.