Basescu, despre coruptia din vami: Regina se afla printre liderii sindicali


Ultimul update: Sambata 23 Iunie 2012 02:02
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2011 02:02
Categorie: Revista Presei
Traian Basescu

Traian Basescu declara ca liderii sindicatelor politistilor si vamesilor stiu mai multe decat spun in scandalul coruptiei de la punctele de frontiera si cei retinuti ar putea proba ca „regina se afla printre liderii sindicali".

Romania Libera: Totusi, seful statului argumenteaza, pe baza informatiilor obtinute de la serviciile secrete, ca „in cele sase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un tran-sfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize". Despre alegerile din PDL, programate pentru 14 mai, Traian Basescu atrage atentia ca functia de sef al partidului trebuie despartita de cea de premier, iar noua echipa de conducere ar trebui sa-i includa si pe Macovei, Voinescu, Preda, Ungureanu si Baconschi: „De ce n-ar fi loc intre cei 15 vicepresedinti de acesti cinci oameni, pentru ca n-au lipit afise?". Seful statului nu-i „scoate in afara jocului", insa pe oamenii politici „fiindca numirile de sefi de vame se fac cu influenta politica". In ceea ce priveste partidul, Traian Basescu remarca lipsa de implicare a „greilor" PDL si avertizeaza ca viitoarea conducere a PDL ar trebui sa atraga si aripa reformista. Totusi, presedintele Basescu este de parere ca Teodor Baconschi a gresit atunci cand a cerut prin presa functia de prim-vicepresedinte si nu crede ca va obtine o dispensa in acest sens.

Gandul: Ce se intampla cu SUPERAVERILE VAMESILOR. Procurorul general al Romaniei: Daca a cumparat vila pe numele BUNICUTEI, nu ai ce face Peste 100 de vamesi si politisti de frontiera au fost arestati in dosarul coruptiei din vami. Acuzatia: luare de mita. Fapta e pedepsita mai mult sau mai putin dur de Codul penal, dar practica judiciara ne arata ca judecatorii dau pedepse cu putini ani de inchisoare, adesea cu suspendare. Sumele luate ca mita in cazul vamilor sunt impresionante, daca e sa ne luam dupa dosarul DNA, ajungand si la peste 100.000 de euro pe tura la un singur punct vamal. In mod evident, nu din salariile mici, pana la 2.000 de ron, si-au construit vile impresionante vamesii si politisti. In acest articol veti afla ce se va intampla cu averile lor. Cititi si cum s-ar putea da de urma averilor ascunse ale vamesilor si politistilor de frontiera Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a explicat pentru gandul care este procedura urmata, de regula, de procurori in cazurile in care inculpatii au dobandit averi impresionante din mita precum si in cazurile in care acestia isi ascund averile sau le pun pe numele altor persoane.

Evenimentul Zilei: Liderul sindical Vasile Marica, pomenit in dosarul "Coruptia la vama" O femeie ar fi platit 20.000 de dolari pentru a obtine un post de inspector vamal. Banii ar fi ajuns la liderul Sed Lex Vasile Marica. In ancheta privind coruptia din vami a fost vehiculat ieri un nume nou: cel al liderului sindical Vasile Marica. O femeie, inspector vamal, ar fi platit 20.000 de dolari pentru a-si cumpara postul, iar banii ar fi ajuns la liderul Sed Lex. Acesta i-ar fi primit prin intermediul fostului sot al femeii, conform unor surse din interiorul sistemului vamal. Liderul sindical sustine ca aceste informatii sunt false.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO