Explozia demografica alarmeaza ONU. Pana in 2100 populatia s-ar putea dubla

oameni pe strada

Oficialii ONU se tem că nu vor exista suficiente resurse naturale pentru 14 miliarde de locuitori. Rata natalităţii la nivel mondial ar trebui să scadă pentru a nu ajunge la un nivel nesustenabil în următorii ani, se arată într-un raport ONU.

Adevarul: Pentru a exista o sansa reala de stabilitate in privinta populatiei lumii, natalitatea ar trebui sa ajunga cat mai rapid la un nivel care sa permita strict inlocuirea generatiei actuale, sustin reprezentantii Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Potrivit expertilor institutiei, numarul locuitorilor din intreaga lume va ajunge pana la sfarsitul anului la sapte miliarde, iar aceasta cifra s-ar putea dubla pana in 2100, daca nu se iau masuri. Ingrijorarea este mai accentuata in cazul tarilor cel mai putin dezvoltate, care au un spor natural in crestere, dar care sunt cele mai vulnerabile la foamete. Specialistii de la ONU Population Division au realizat sase scenarii ale schimbarilor viitoare in privinta dinamicii populatiei, bazate pe mai multi factori. In ipoteza nici optimista, nici pesimista, numarul locuitorilor din intreaga lume va ajunge la 9,4 miliarde in 2070, iar apoi va incepe sa scada.

Jurnalul National: Stop Codex Alimentarius! In curand, in toata tarile Uniunii Eu­ro­pene, inclusiv in Romania, intra in vigoare regulamentul CE 1924/2006 privitor la mentiunile nutritionale si de sanatate asociate alimentelor, elaborat la indicatia faimoasei Comisii Codex Alimentrius. Ceea ce inseamna ca, in curand, painea, usturoiul, iaurtul, plantele medicinale, produsele stupului, plantele si ceaiurile medicinale, vitaminele, mi­neralele, suplimentele alimentare, integrate intr-o dieta echilibrata, diversificata, in cadrul unui stil de viata activ, pierd, in mod birocratic, virtuti demonstrate de mii de ani si anume ca sunt primele ce pot preveni, vindeca si trata boli. Astfel, printr-o dispozitie birocratica, nestiintifica, se anuleaza insasi baza medicinii preventive, potrivit careia alimentele sa fie medicamente, enuntat in urma 2.500 de ani de Hipocrate. Adica alimentelor li se confisca proprietatea de a preveni numeroase boli.

Evenimentul Zilei: Scumpirea alimentelor din Romania depinde de vreme Temerile privind scumpirea alimentelor curg atat de la unii producatori din tara, cat si din afara Romaniei. Insa in ce masura aceasta frica este justificata pentru romani? Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), spune ca riscurile vin de pe plan extern si mai putin din interiorul tarii. "Sondajele in randul tuturor producatorilor de alimente, nu al celor care isi expun punctul de vedere la televizor, arata ca asteptarile lor sunt mai degraba de scadere a preturilor decat de crestere", a declarat guvernatorul referitor la producatorii romani de alimente.

Gandul: Sah la Blaga: Basescu i-a cerut lui LIVIU NEGOITA SA CANDIDEZE LA SEFIA PDL. Noile planuri ale presedintelui pentru „Livache” Conform unor surse din PDL, Basescu i-a cerut primarului Sectorului 3 Liviu Negoita sa candideze la presedintia PDL, urmand sa preia ulterior si guvernul, daca popularitatea Cabinetului Boc nu se va redresa in prima parte a anului viitor. Presedintele crede ca Negoita este solutia perfecta de compromis, dat fiind faptul ca primarul este unul dintre apropiatii lui Adriean Videanu si are o relatie buna atat cu vechea garda, cat si cu noul val de lideri pedelisti. In plus, Negoita ar putea aduce un suflu nou partidului si ar crea imaginea unui nou PDL, spre deosebire de Blaga, care ar reprezenta trecutul.

Citește și
Mineri
22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Romania Libera: De unde se va imprumuta Romania? BNR va lua bani de la FMI doar in cazul unui atac impotriva leului. Pentru 2011 statul are insa nevoie de imprumuturi curente de 4 miliarde euro, dar Trezoreria este la mila investitorilor privati. Decizia Romaniei de a renunta la ultima transa FMI s-ar putea dovedi un semnal de forta, daca pietele financiare vor considera ca tara s-a insanatosit fiscal, sau un motiv de panica, daca in-vestitorii vor considera ca adevaratul motiv este nerespectarea angajamentelor luate fata de FMI. BNR nu are nevoie de banii respectivi, dar continuarea acordului in parametrii initiali ar fi fost o garantie ca FMI este multumit. Insa Romania a reusit sa respecte tinta de deficit bugetar doar cu pretul sacrificarii tintei de arierate. Practic, statul nu si-a platit datoriile catre companii pentru a evita sa se imprumute suplimentar de la banci.

Ziarul Financiar: Gaura data de chiriasii neinregistrati la Fisc: 30 mil. euro ANAF nu are informatii despre numarul apartamentelor inchiriate in Bucuresti "cu acte in regula", in timp ce sute de proprietari scot in fiecare zi la inchiriat locuinte pentru care nu incheie niciun fel de contract. "As fi interesat de apartamentul cu doua camere din Militari, de la Apusului. Vreau sa il inchiriez, dar am nevoie de contract." "Proprietarul nu face contract nici macar daca plateste chiriasul impozitul. A mai avut un client care a cerut contract, dar nu a dorit sa ii faca. Spune ca este prea mare tam-tamul pentru a-l inregistra si apoi scoate contractul de la Administratia Financiara." Dialogul de mai sus a avut loc ieri, sunand intamplator la o oferta de pe site-ul anuntul.ro, in care era scos la inchiriat un apartament cu doua camere din Militari, confort 1, la un pret de 270 de euro/luna.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Autostrada Transilvania - cea mai scumpa! 500 mil. euro pentru 50 kilometri
Autostrada Transilvania - cea mai scumpa! 500 mil. euro pentru 50 kilometri

CNADNR se antrena inca din 2004 cu milioanele de euro, bani de la bu­get, pentru Autostrada Transilvania. Dincolo de obligatiile politice, compania s-a do­vedit mai mult decat dornica sa isi in­ves­teasca banii in cei 400 de km de autostrada.

22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului
22 de morti in 5 ani. Minele-mormant din Valea Jiului

Accidentul de la Uricani este al treilea ca gravitate din 2006 pana in prezent, iar printre cauzele identificate de autoritati s-au numarat neglijenta, coroborata cu acumularile de gaz metan.

Afacerile cu statul infloresc pentru parlamentarii care sunt la putere
Afacerile cu statul infloresc pentru parlamentarii care sunt la putere

Parlamentarii si-au dublat afacerile cu statul in 2010, afacerile se "lipesc" de Putere si se "dezlipesc" de Opozitie si doi deputati declara sute de milioane din afaceri cu statul - si acestea sunt doar datele oficiale.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.