Bucurestiul, raiul masinilor ultrascumpe: 29 Lamborghini, 102 Ferrari
In ordine alfabetica, lista fitelor de pe sosele este deschisa de 4 Audi Q7 si 23 QB6, dupa care urmeaza 150 de masini Bentley.Continua cu peste 500 de BMW-uri seria 7, 19 seria 8, peste 200 de de BMW X5 si 7 X6, la care se adauga alte 161 X70.
Gandul: Putini stiu ca in Capitala sunt 102 de bolizi Ferrari, dintre care cele mai multe masini sunt model F131. Dintre masinile americane, mari, mentionam 171 de Ford Explorer, 125 Ford Mustang si 11 Thunderbird, la care se adauga peste 200 de Hummer-uri, dintre care 81 H3 si 69 GMT345. Marca Infiniti are in Bucuresti peste 300 de exemplare, cel mai raspandit fiind FX 35-129 bucati. Alte peste 1.000 de Jeep-uri Cherokee sau alte modele circula pe soselele Bucurestiului, in cautare de locuri de parcare pe masura dimensiunilor acestora. Evidentele DRPCIV includ si peste 100 de Jaguar-uri, dar si 29 de Lamborghini, dintre care 16 model 140. Acestora li se adauga peste 800 de masini de teren Land Rover, dintre care 136 Range Rover, peste 500 Lexus si aproape 100 de masive Lincoln-uri, dintre care 36 Navigator.
Romania Libera: Romanii tin banii la saltea Mai mult de jumatate din romanii majori au economisit sume de bani pe parcursul anului 2010, arata un studiu al Daedalus Milward Brown comandat de Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Aceasta este vestea buna pentru banci, exista insa si o veste proasta. Majoritatea celor care au economisit au preferat sa tina banii in casa, nu la banca. „53% din romanii care economisesc prefera banii lichizi, 32% depun banii in conturi curente, 13% au depozite la termen in lei sau alta moneda, iar 12% investesc in asigurari de viata/pensii private", arata studiul citat.
Evenimentul Zilei: Cat da Boc pe un vot al puterii sa treaca bugetul Daca in 2010 pretul unui vot a fost de 70.000 de euro de colegiu, pentru legea pe anul viitor guvernul ridica scorul la peste 100.000 de euro de parlamentar. Aproape 30 de milioane de euro. Atat a promis Emil Boc doar taberei puterii ca sa-si treaca fara emotii bugetul de stat pe 2011 inainte de vacanta parlamentara. Fiecare uninominal al puterii va primi astfel, in contul votului, 450.000 de lei, echivalentul a peste 100.000 de euro, cu 30.000 de euro mai mult decat a oferit guvernul la bugetul pe 2010.
Jurnalul National: Copiii spun lucruri cinstite: "Politicienii sunt oameni care iau toti banii din tara si ii risipesc pe costume" Ce este politica? "Politica este invatatura". (Alina, 8 ani); "Politica inseamna sa fi politicos". (George, 8 ani); "Politica inseamna sa fim in tara noastra". (Maia, 9 ani); "Politica este o casuta pentru copii." (Georgiana, 8 ani); "Politica inseamna sa lasi fetele inainte." (Cosmin, 8 ani); "Politica este matematica."(Alexandra, 9 ani); "Politica este o limba internationala." (Edi, 9 ani); "Eu cred ca politica este sa fim politicosi cu oamenii si sa-i respectam pe cei in varsta." (Marius, 8 ani); "Politica este cand vorbesti ca sa revolti ceva, ce nu-ti convine." (Razvan, 10 ani); "Eu cred ca politica este locul unde apari la televizor." (Raluca, 8 ani); "Politica e Guvernul." (Andrei, 10 ani); "Politica sunt pensiile, salariile, oamenii importanti..." (Mihnea, 9 ani); "Politica e acolo unde se fac bani." (Vlad, 10 ani)
Adevarul: Cristian Preda: „Udrea e pe Titanic si cere un pahar cu sampanie“ Eurodeputatul PDL Cristian Preda a raspuns ieri atacurilor Elenei Udrea la adresa celor care critica partidul, afirmand ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului este lipsit de modestie si a intrecut masura. Ironizand ambitiile politice ale acesteia, intr-un interviu acordat "Revistei 22", Preda ii aminteste proaspatului presedinte al PDL Bucuresti ca a trebuit sa stea ascunsa in campania prezidentiala de anul trecut, din cauza lipsei de credibilitate.
Ziarul Financiar: Bursa scandalurilor: arestările şi procesele au luat faţa listărilor în 2010 Bursa de la Bucuresti a avut anul acesta parte mai mult de scandaluri decat de evenimente care sa se reverbereze in mod pozitiv in randul investitorilor. Arestarea unor investitori, punerea sub acuzare sau chiar condamnarea unor sefi de companii si scandalurile privind nerespectarea drepturilor actionarilor minoritari au subrezit si mai mult increderea investitorilor intr-o piata marcata inca de criza, care-si revine cu greu dupa prabusirea din 2008. Listarile asteptate de investitori, printre care cea a Fondului Proprietatea, au fost amanate in schimb pentru anul viitor.