2010, anul in care Boc a cazut in picioare de patru ori
Dupa ce in 2009 a intrat in istorie ca singurul premier demis de parlament in 20 de ani, Emil Boc s-a confruntat si in acest an cu un record negativ. In 2010, opozitia a depus cele mai multe motiuni de cenzura din 1993 incoace.
Evenimentul Zilei: PSD si PNL au incercat sa repete scenariul caderii guvernului de patru ori: o data in iunie si octombrie si de doua ori in decembrie. Daca punem la socoteala si motiunea de cenzura in urma angajarii raspunderii pe legea educatiei, ar fi de fapt cinci incercari. Cum liberalii si-au retras semnaturile de pe document, motiunea nu a mai ajuns in faza dezbaterii si votarii. De altfel, din cele patru motiuni de cenzura, trei au fost depuse de opozitie in urma asumarii unor proiecte de catre executiv. Singura motiune care nu a venit dupa un astfel de demers al guvernului a fost cea din octombrie, intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara". Cu 219 voturi "pentru", fata de 236 necesare pentru adoptare, echipa lui Emil Boc a ramas atunci in picioare.
Gandul: Bulele politicienilor in 2010. Recunoasteti personajul: „M-am uitat si eu prin imagini. OK, e o imagine dintr-un sfert de sala, spunandu-se ca in restul salii nu era nimeni" De la presedinte la parlamentarul "de rand", politicienii romani s-au intrecut in declaratii amuzante, balbe, acuzatii rautacioase si aprecieri nostime. Va amintim cateva dintre perlele alesilor in 2010: •Elena Udrea, de la Kill Bill la Fat-Frumos "M-am bucurat ca am reusit sa ating un angajament pe care mi l-am luat. Dar am facut precum Fat Frumos: am aruncat prima data buzduganul si pe urma am fost obligata sa ma duc dupa el", a spus ministrul Elena Udrea, la semnarea unui contract, in judetul Timis. Inainte cu o luna, colegii din PDL afirmau despre ea ca este "un veritabil Kill Bill al politicii romanesti; inteligenta, frumoasa, tenace" (Raluca Turcan) si "soarele PDL" (Ioan Oltean).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romania Libera: Cand e avantajos impozitul de 3% Dupa ce la sfarsitul anului trecut, impozitul de 3% pentru microintreprinderi a fost eliminat si Legea bugetului a fost proiectata pentru un impozit de 16% din profit, guvernantii au revenit asupra deciziei. De la 1 ianuarie 2011, microintreprinderile vor avea posibilitatea de a alege intre plata impozitului de 16% din profit si o taxa de 3% din venituri, in baza unei modificari la Codul Fiscal decise de Guvern. Pentru acest sistem de impozitare pot opta firmele care au pana in noua angajati si au obtinut in anul anterior un venit de pana in 100.000 de euro. In schimb, firmele care obtin venituri din activitati bancare, jocuri de noroc sau din consultanta si management vor plati, in continuare, impozitul stabilit de 16% din profit.